ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni

417

În a doua parte a zilei de 18 august 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a întreprins o vizită la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s Căpriana, r. Strășeni.

Aici Înaltpreasfinția Sa, s-a rugat la Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, primul ierarh al Eparhiei Chișinăului (1813-1821) și s-a închinat la Sfintele sale Moaște.

Apoi a vizitat biserica Sfântul M. Mc. Gheorghe și a Sfântului Ierarh Nicolae unde a avut o întâlnire cu PC Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Sfântului Așezământ și obștea monahală, deasemenea Înaltpreasfinția Sa a discutat și cu pelerinii prezenți acordându-le ierarhicească binecuvântare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1769

Preotul Teofan Ignatovici, împreună cu soția sa – împușcați fără judecată

S-a născut în anul 1899. După absolvirea Seminarului Teologic din Chișinău, a fost hirotonit preot pentru Biserica Nașterea Maicii Domnului din com. Buzovița, jud. Hotin, cu începere de la 26 august 1913. La 1 iunie 1927, părintele Teofan devine paroh al Bisericii Acoperimântul Maicii Domnului din com. Resteo Otaci, același județ. Iar mai apoi paroh […]