A fost publicată slujba unui sfânt vindecător, Cuviosul Nichifor cel Lepros

646

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (IBMO) a fost publicată Slujba Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros.

Lucrarea poate fi achiziționată online din Librăria Cărților Bisericești.

Sfântul Nichifor cel Lepros a primit de la Dumnezeu darul vindecărilor. El s-a născut în anul 1890, în insula Creta. La vârsta de treisprezece ani a dezvoltat primele semne ale leprei, boală cu care s-a confruntat toată viaţa. Sfântul Nichifor a trecut la Domnul în ziua de 4 ianuarie 1964, la vârsta de 74 de ani. A fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în anul 2012, fiind sărbătorit în data de 4 ianuarie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât introducerea în calendar a Sfântului Nichifor cel Lepros în iulie 2021. Va fi sărbătorit anual în data de 4 ianuarie.

Foto credit: Editura IBMO

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1773

Nu este pe lume prietenie mai curată și mai sinceră decât între frați

Ai grijă când arăţi – poate nici nu-ţi dai seama – o dragoste deosebită pentru unul dintre copii tăi, ocupându-te mereu de el pentru că, să zicem, este neputincios. Prin această atitudine îl vei traumatiza serios pe celălalt copil al tău, iar acela va fi gelos şi atunci iată că ai deja mari probleme psihologice în relaţiile cu […]


Foto