A fost publicată slujba unui sfânt vindecător, Cuviosul Nichifor cel Lepros

191

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (IBMO) a fost publicată Slujba Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros.

Lucrarea poate fi achiziționată online din Librăria Cărților Bisericești.

Sfântul Nichifor cel Lepros a primit de la Dumnezeu darul vindecărilor. El s-a născut în anul 1890, în insula Creta. La vârsta de treisprezece ani a dezvoltat primele semne ale leprei, boală cu care s-a confruntat toată viaţa. Sfântul Nichifor a trecut la Domnul în ziua de 4 ianuarie 1964, la vârsta de 74 de ani. A fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în anul 2012, fiind sărbătorit în data de 4 ianuarie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât introducerea în calendar a Sfântului Nichifor cel Lepros în iulie 2021. Va fi sărbătorit anual în data de 4 ianuarie.

Foto credit: Editura IBMO

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
506

Peste 20 de bolnavi au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, peste 20 de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate și imobilizate la pat, din R. Moldova, au primit în această toamnă ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”. Proiectul se desfășoară cu susținerea permanentă a partenerilor […]


Foto