A demarat „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”

1495

Astăzi, 5 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, la Reşedinţa mitropolitană din capitală, a demarat „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”.

În acest sens, mai multe formaţii corale din ţară au vestit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova vestea cea bună a Naşterii lui Hristos, printre care şi corul preoţesc Sf. Ier. Gavriil Bănulescu-Bodoni, înfiinţat în acest an, membrii căruia sunt clerici din cuprinsul Mitropoliei noastre. Corul este condus de către Prot. Vasile Damaschin, Parohul Bisericii Sf. Ap. Petru şi Pavel din Căuşeni şi îşi desfăşoară activitatea misionară în cinstea noului sfânt al Bisericii noastre.

De asemenea, au împărtăşit bucuria sărbătorii şi băieţii din Grupul coral Gnosis, condus de către teologul Serghei Crudu, care cu binecuvântarea Întâistătătorului, acum un an şi-au început activitatea, reuşind până-n prezent prin cântarea lor să bucure inimile a numeroşi credincioşi, atât din ţara noastră, cât şi de peste hotarele ei, lucru apreciat şi de către Părintele Mitropolit.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi grupurilor de colindători, dăruindu-le în semn de recunoştinţă şi preţuire: dulciuri, covrigei, calendare bisericeşti, dar şi literatură duhovnicească, urându-le tuturor sărbători cu pace şi bucurii sfinte alături de cei dragi.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, se vor desfăşura un şir de activități: concerte de colinde, vor fi colindate instituțiile penitenciare, medicale, de învățământ și alte instituții sociale și de stat de către mai multe grupuri corale din țară.

Campania are scopul de a aduce în ochii a multe suflete creștine bucuria sărbătorii și vederea imaginii strălucitoare a chipului divin a Pruncului minunat ce Se naște în peștera din Betleem.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
8920

De ce merge preotul cu Ajunul şi prejudecăţile de doi lei

Odată cu apropierea praznicului Naşterii Domnului, lumea se schimbă invariabil. Colinde peste tot, tineri care cutreieră străzile cu intenţii incerte, mulţimi care asediază supermarketurile şi pieţele, afumători, purcei tăiaţi cu cruzime în zăpada proaspătă, daruri. Biserica se pregăteşte şi ea de praznicul naşterii din nou a umanităţii. Post de 40 de zile, Taina Spovedaniei pentru […]

Articole postate de același autor
3921

Nejudecarea are urmări miraculoase

Nejudecarea are urmări miraculoase asupra păcătosului. Ea are atâta putere încât chiar cred că acele cuvinte: oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în ceruri, nu se referă doar la preoția sacramentală, ci și la tot omul sfințit de Duhul Sfânt. Puterea celui care nu judecă este atât de mare, încât, cu adevărat, […]