230 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox în Cetatea transilvăneană

1296

La Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-au desfăşurat manifestările academice, culturale și duhovnicești dedicate împlinirii celor 230 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox la Sibiu.

Aniversarea de la Sibiu a început luni, 16 mai 2016, la ora 08:30 cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la facultate. La Sfânta Liturghie au participat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locțiitor al Episcopiei Dacia Felix și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

De asemenea, a fost lansat volumul „230 de învățământ teologic ortodox la Sibiu” al pr. acad. Mircea Păcurariu, reeditat recent la Editura „Andreiana”, iar la final s-a prezentat albumul fotografic și documentar „Vocație și dăinuire. Învățământ teologic ortodox la Sibiu, 230 de ani de istorie în chipuri și icoane”.

Din partea Universităţii de Stat din Moldova, cu care a stabilit parteneriat şcoala sibiană, a participat prot. conf. univ. dr. Octavian Moşin, care a dat citire mesajului rectorului USM şi a venit cu o comunicare legată de teologii din Republica Moldova şcoliţi la şcoala doctorală andreiană.

 

Articole postate de același autor
577

Pastorala Preasfințitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, la Învierea Domnului 2019

Iubiți întru Domnul părinți frați și surori HRISTOS A ÎNVIAT!          Iarăși ne-a adus Dumnezeu să vedem acest împărat al zilelor, această căpetenie a sărbătorilor! Binecuvântat este cel care pune vremurile și anii în puterea sa!          Cu adevărat, ziua Învierii lui Hristos este împăratul zilelor, căci așa cum de la puterea binefăcătoare a împăratului supușii primesc […]