A avut loc ședință a consiliului bisericesc-obștesc pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai bisericii ruse

1401

Miercuri 2 noiembrie 2016 în catedrala Hristos Mîntuitorul din Moscova, sala roşie sub preşedinţia Mitropolitului IUVENALIE, de Crutiţc şi Colomensc,  a avut loc şedinţa consiliului bisericesc-obștesc pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii Orotdoxe Ruse.

Ordinea de zi:

1 Raportul Preşedintelui consiliului bisericesc-obștesc de pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii Ruse,Înaltpreasfinţitul IUVENALIE, Mitropolit de Crutiţc şi Colomensc.

2 Sa pus în discuţie propunerea Preasfinţitului IRINEU, Episcop de Orsc şi Gaisc, posibilitatea stabilirii unei dăţi suplimentare pentru cinstirea Soborului Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ruse.

3  Discursul vicepreşedintelui Departamentului Sinodal, Învăţămînt Religios şi Catehizare, Egumenul MITROFAN (Șcurin), despre îndeplinirea ordenilor Consiliului Bisericesc-Obștesc.

4  S-au pus în dezbatere problemele cu care se confruntă eparhiile în implementarea recomandărilor date episcopilor eparhioți, la Soborul Arhieresc din 2011, privind măsurile de înveșnicire a memoriei noilor mucenici și mărturisitori, precum și a tuturor victimelor nevinovate din anii persecuției.

Din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat Preasfinţia Sa PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Preşedintele comisiei pentru canonizare a sfinţilor din Moldova.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articolul Următor
Articole postate de același autor
3012

Cum îți poți ajuta copilul să-și recunoască greșelile?

Cum îl poţi ajuta pe copil să recunoască păcatele proprii şi în acelaşi timp să nu-l judeci prea aspru cu cuvintele? Nu trebuie să utilizăm cuvinte care ni s-ar părea şi nouă jignitoare (prostule, idiotule, nenorocitule…). Astfel de cuvinte trebuie să lipsească în general din limbajul nostru cotidian, dar mai ales atunci când vorbim cu copiii. […]