,,Cum sa întemeiem o familie creştină”. Discuție cu Protoiereul Nicolae Ciobanu

1902

Cum să întemeiem o familie nu pentru un an-doi, ci pentru toată viata, în ce măsură „căsătoria de proba” este într-adevăr căsătorie şi daca ea este proba necesara şi corectă pentru doi tineri care vor să se căsătorească, toate aceste întrebări sunt actuale pentru tânăra generaţie. Astfel invitatul zilei de miercuri, 02 noiembrie, Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii ,,Minunea Sf. Arh. Mihail și Gavriil’’ din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale  le-a vorbit tinerilor despre ,,Cum sa întemeiem o familie creştină”.

Trebuie să înţelegem că a trăi împreună nu înseamna doar împărţirea unei locuinţe, ci, în primul rând, o relaţie între doua suflete. Să iubim, să dăruim flori, atenţie şi cuvinte frumoase trebuie nu doar atunci când ne pregătim să ne căsătorim, ci pe tot parcursul vieţii. Dar pentru ca toate aceste gesturi să se păstreze şi să crească, este necesar să fim uniţi cu cel de alături de o dragoste adevărată. Dar şi foarte important este că relaţia noastră să fie binecuvântată de Dumnezeu.

Având drept suport citatul biblic şi numeroase pilde, atât din cărţi, cât şi din viaţa proprie, părintele a abordat aspecte relevante referitoare la subiect. S-a amintit despre răbdarea și dragostea de care trebuie să dăm dovadă unul faţă de altul, despre felul în care putem depăşi conflictele, despre ajutorul reciproc între membrii familiei, oferind din timpul nostru, dăruind o mângâiere, o vorbă bună. Iar întrebările celor prezenți și-au găsit răspuns în cadrul discuției.

A consemnat Natalia Lozan

 

 


Articole Asemănătoare
1882

Seri duhovnicești la biserica “Întâmpinarea Domnului”; invitat: Protoiereul Nicolae Ciobanu

„Valoarea şi importanţa Sfintei Scripturi în viaţa duhovnicească,” este tema conferinței zilei de miercuri, 11 octombrie 2017, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM. Invitatul acestei seri este Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale. Sunt invitaţi toţi doritorii!

    Articole postate de același autor
    2522

    Durerea celor ce nu pot iubi

    Nevoia profundă a ființei și existenței noastre este nevoia de dialog, de comuniune, mai ales cu Cel ce este punctul de sprijin absolut. Or, ce înseamnă infernul? Dostoievski îl înțelege drept: „durerea celor ce nu pot iubi”. Eu cred că aici e vorba și de neviolarea libertății lor. Sfântul Isaac Sirul zice: „Să nu vă închipuiți că în iad […]