“Cine are interzis in iad?”

10946

 

Părintele Sofronie a făcut următoarea observație unui ucenic de-al său în timp ce erau împreună în curtea mănăstirii îngrijindu-se de construcția noii biserici: „Este un lucru anevoios să zidești astăzi un altar de jertfă. Aceasta va asmuți toți demonii”. A continuat apoi cu o anecdotă pe care o știa din Rusia:

„O persoană a ajuns în iad și voia să zidească acolo o biserică pentru a se putea ruga. Cu toate păcatele sale, Îl iubea pe Dumnezeu și voia să se roage. Așa că a început să caute un loc pentru a săpa fundația. Atunci a venit un demon la el și l-a întrebat ce are de gând să facă. Atunci el a răspuns: ” Vreau să construiesc o biserică pentru a mă ruga”. Acest răspuns l-a bulversat pe demon, căci nu era cu putință să zidești o biserică în iad. Așa că a încercat să-l împiedice să facă acest lucru, dar nu a reușit, așa că a chemat în ajutor și alți demoni, dar nici aceștia n-au reușit să-l oprească. Atunci l-au chemat pe stăpânul lor după care au adunat acolo o legiune de demoni pentru a-l arunca afară din iad pentru a nu putea zidi acolo o biserică”.

După care, părintele Sofronie a concluzionat: „Tot la fel, noi zidim biserici pentru a transforma iadul în rai, dar, dacă nu reușim, cel puțin nu vom fi primiți în iad de demoni”.

sursa agnos.ro

 


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
5360

Povestea unei foste rockerițe care a fost la un pas de sinucidere

Mărturia unei tinere smulsă din mrejele morții Maria Chirilescu are 21 de ani şi a crescut în satul Pângăraţi din judeţul Neamţ. La câţiva metri de casa ei se află o biserică ce poartă hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. La zece minute de mers pe jos se află Mănăstirea Pângăraţi. Din acest motiv, duhovnicul […]

Articole postate de același autor
1391

Volumul “Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița” a fost lansat în cadrul serilor duhovnicești desfășurate la USM

În cadrul serii duhovnicești desfășurate miercuri, 25 septembrie 2019, la Biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, a avut loc lansarea volumului “Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița (secolul al XV-lea- începutul secolului al XXI-lea)”. Acest titlu vine să completeze seria de lucrări istorice accesibile atât pentru spațiul academic, cât și pentru cititorul de rând, cointeresat să-și […]