Arhipăstorul a oficiat a doua parte a Canonului cel Mare, la Catedrala Mitropolitană

1154

Marți seara, 12 martie 2019, în a doua zi a Postului Sfintelor Paști, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care: Secretarul mitropolitan și eclesiarh al Catedralei Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, clericii Catedralei. Prot. mitr. Teodor Tihon, Prot. mitr. Andrei Burlescu, Prot. mitr. Serghei Lupan, Pr. Serghei Barbu, Protodiaconul Ioan Brașoveanu, Protodiaconul Constantin Burlac, Protodiaconul Oleg Pascal și ceilalți slujitori.

În timpul slujbei au răsunat din nou cuvintele rugăciunii: “Vino ticăloase suflete împreună cu trupul tău, de te mărturisește la Ziditorul tuturor. Și îndepărtează-te de acum de nebunia cea mai dinainte și adu lui Dumnezeu lacrimi de pocăință.”

Și în această seară de citire a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, numărul credincioșilor care au hotărât să înceapă Sfântul și Marele Post după îndemnul Evangheliei și al Sfinților Părinți, a fost iarăși, unul impunător.

Arhipăstorul împreună cu slujitorii și enoriașii s-au afundat în rugăciunea pocăinței și a nădejdii în marea milostivire a Atotțiitorului, cerând iertare pentru păcatele săvârșite în slăbiciuni și ispite, dar și întărire pentru o viață vrednică trăită în Legea lui Dumnezeu.

Mâine, 13 martie, la Catedrala Mitropolitană se va săvârși prima în acest post, Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, conform următorului program: ora 7.00, Utrenia, Ceasurile, Obednița, ora. 9.00, Liturghia Darurilor, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
6673

Soarta noastră la Judecata de Apoi

Sufletele primesc răsplata îndată după judecata particulară, însă nu întreaga răsplată, pe care nu o vor primi fără noi, ci înaintea tuturor, la Judecata cea de Apoi, la care se va arăta toată omenirea. Binele şi răul dezvoltându-se pe pământ, cei ce le săvârşesc trebuie să primească răsplata abia la sfârşit, la isprăvirea lucrării lor, […]