Pe teritoriul Mănăstirii Ciuflea va fi înălțat un monument în cinstea eroilor căzuți pentru credință și țară

1221

Joi, 4 octombrie 2018, la Mănăstirea Ciuflea a fost oficiată cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir o Panihidă mare pentru eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinței și a țării, de către un sobor preoțesc condus de Duhovnicul-administrator al așezământului monahal, Pr. Arhimandrit Nicolae (Roșca).

La slujba de pomenire au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației Obștești „Fraternitatea cadeților” din Chișinău, care au venit cu inițiativa de a edifica pe teritoriul Mănăstirii un monument în numele tuturor celor căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea credinței și a patriei.

Mănăstirea Ciuflea este un loc potrivit și simbolic în acest sens, întrucât aici se află Biserica Ministerului Apărării, ocrotită de Sfântul Mare Mărturisitor Teodor Tiron, viteazul ostaș al lui Hristos, în care au avut loc de-a lungul anilor cele mai reprezentative comemorări și slujbe religioase destinate Forțelor Armate ale statului nostru.

Monumentul va fi o ctitorie a membrilor Asociației Obștești „Fraternitatea cadeților”, inițiatorul acestui monument istoric, dar și a altor oameni mărinimoși care vor contribui la înălțarea acestuia.

Sursa: www.ciuflea.md


Articole Asemănătoare
3370

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” a fost întâmpinată la Mănăstirea Ciuflea

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în această seară, la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost adusă Icoana Maicii Domnului „Umilenie” din localitatea Lokoti, reg. Breansk, Federația Rusă. Sfințenia a fost întâmpinată cu multă evlavie de către clerul mănăstirii în frunte cu PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, de […]

Articole postate de același autor
4407

Omul ‒ rănit de patimi, vindecat de lucrarea virtuților

Așa cum cel care se află pe patul morţii nu se preocupă de spectacolele de teatru, la fel şi cel care se tânguie cu adevărat evită viaţa în desfătări. Aşa cum săracul, văzând comorile împărăteşti, îşi dă seama mai mult de sărăcia lui, la fel şi cel care cercetează virtuţile sfinţilor mari dobândeşte cuget mai […]