Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana – născătorii nădejdii noastre

2695

Ce ne învață Sfinții Părinți Ioachim și Ana?

1. Naşterea copiilor nu depinde numai de om, ci și de Dumnezeu. Sunt o serie de exemple de familii sfinte care nu au avut copii sau au avut doar la bătrânețe. Mulți dintre ei au primit această binecuvântare doar după ani de post şi rugăciune. La fel a fost născut şi Sfântul Ioan Botezătorul, după ce părinții lui -Elisabeta şi Zaharia au cerut multă vremem ila lui Dumnezeu.

2. Viața și rugăciunile părinților influențează viața copiilor. Cei care au aşteptat cu răbdare darul naşterii de prunci au fost binecuvântați cu copii care încă de mici au ales calea urmării lui Dumnezeu.

3. Copiii nu sunt proprietatea părinţilor, ci o binecuvântare trimisă de Dumnezeu în familie. Părinții care au înțeles asta şi-au închinat copiii lui Dumnezeu, cum au fost loachim și Ana, care au dus-o pe prunca Maria la templu încă de când avea doar 3 ani.

“Aceasta este perechea cea blagoslovită, aleasă de Hristos Dumnezeul nostru spre a fi părinții Maicii Sale, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioară Maria. În cântările lor auzim aceasta: “O, dumnezeiască pereche, pe toți părinții ați întrecut, căci ați zămislit pe ceea ce întrece toata zidirea“. 


Articole postate de același autor
441

Preasfințitul Ioan de Soroca, preoții și credincioșii soroceni au întâmpinat chivotul cu fragmentele din moaștele Fericitei Matrona

În seara zilei de luni, 21 noiembrie 2022, Preasfințitul Ioan de Soroca însoțit de preoții și credincioșii soroceni au întâmpinat chivotul cu fragmentele din moaștele Fericitei Matrona. Sfințeniile au fost expuse spre închinare în catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca și se vor afla aici până la data de 5 ianuarie 2023. Sfânta […]


Foto