Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana – născătorii nădejdii noastre

1707

Ce ne învață Sfinții Părinți Ioachim și Ana?

1. Naşterea copiilor nu depinde numai de om, ci și de Dumnezeu. Sunt o serie de exemple de familii sfinte care nu au avut copii sau au avut doar la bătrânețe. Mulți dintre ei au primit această binecuvântare doar după ani de post şi rugăciune. La fel a fost născut şi Sfântul Ioan Botezătorul, după ce părinții lui -Elisabeta şi Zaharia au cerut multă vremem ila lui Dumnezeu.

2. Viața și rugăciunile părinților influențează viața copiilor. Cei care au aşteptat cu răbdare darul naşterii de prunci au fost binecuvântați cu copii care încă de mici au ales calea urmării lui Dumnezeu.

3. Copiii nu sunt proprietatea părinţilor, ci o binecuvântare trimisă de Dumnezeu în familie. Părinții care au înțeles asta şi-au închinat copiii lui Dumnezeu, cum au fost loachim și Ana, care au dus-o pe prunca Maria la templu încă de când avea doar 3 ani.

“Aceasta este perechea cea blagoslovită, aleasă de Hristos Dumnezeul nostru spre a fi părinții Maicii Sale, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioară Maria. În cântările lor auzim aceasta: “O, dumnezeiască pereche, pe toți părinții ați întrecut, căci ați zămislit pe ceea ce întrece toata zidirea“. 


Articole postate de același autor
433

Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, pe 13 decembrie 2020, când se face și pomenirea Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și […]


Foto