Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana – născătorii nădejdii noastre

3434

Ce ne învață Sfinții Părinți Ioachim și Ana?

1. Naşterea copiilor nu depinde numai de om, ci și de Dumnezeu. Sunt o serie de exemple de familii sfinte care nu au avut copii sau au avut doar la bătrânețe. Mulți dintre ei au primit această binecuvântare doar după ani de post şi rugăciune. La fel a fost născut şi Sfântul Ioan Botezătorul, după ce părinții lui -Elisabeta şi Zaharia au cerut multă vremem ila lui Dumnezeu.

2. Viața și rugăciunile părinților influențează viața copiilor. Cei care au aşteptat cu răbdare darul naşterii de prunci au fost binecuvântați cu copii care încă de mici au ales calea urmării lui Dumnezeu.

3. Copiii nu sunt proprietatea părinţilor, ci o binecuvântare trimisă de Dumnezeu în familie. Părinții care au înțeles asta şi-au închinat copiii lui Dumnezeu, cum au fost loachim și Ana, care au dus-o pe prunca Maria la templu încă de când avea doar 3 ani.

“Aceasta este perechea cea blagoslovită, aleasă de Hristos Dumnezeul nostru spre a fi părinții Maicii Sale, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioară Maria. În cântările lor auzim aceasta: “O, dumnezeiască pereche, pe toți părinții ați întrecut, căci ați zămislit pe ceea ce întrece toata zidirea“. 


Articole postate de același autor
332

Calea Postului Mare: ziua a XVI-a

Astăzi l-am petrecut la cele veșnice pe unul din stâlpii parohiei Dumbrava din preajma Chișinăului. E vorba de fratele Alexandru Golub, ajuns la aproape 95 de ani de viață pământească. A fost omul-istorie, povestind din trecutul neamului nostru, păstrând cu sfințenie valorile și principiile noastre creștine, moștenite de la străbuni. Modestia și verticalitatea au fost […]