Chiftele de dovlecei și ciuperci

10120
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1057

În Duminica a IV-a după Paști, Preasfintitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a săvîrșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopala din municipiul Ungheni

Duminica a-IV-a după Paști (a Slăbănogului) a fost prăznuită în mod deosebit de către creştinii Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Cnz. Alexandru Nevschi” din municipiul Ungheni cale l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori împreună cu creştinii Catedralei. […]