Concursul Personalități creștine: virtuți și sfințenie în derulare

1520

Pe data de 28 martie 2017, în localul Școlii Dumunicale “Sfînta Cuvioasă Parascheva” din or. Ștefan Vodă, a avut loc etapa raională a concursului „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”.   

La concurs s-au prezentat participanți din 5 localități: or. Ștefan Vodă, s. Volintiri, s. Caplani, s. Talmaza şi Ștefănești.
Elevii au fost însoţiţi de profesorii de religie şi de preoţii din localitate.

Evenimentul a început cu prezentarea unui program artistic  în memoria  Preotului Alexei Mateevici care anul acesta împlinește 100 de ani de la trecerea la cele veșnice. Cu această prezentare frumoasă au venit elevii din s. Volintiri, care au fost pregătiți de profesoara de religie, doamna Lidia Toma, un om cu un suflet mare.

Conform regulamentului, elevii au participat la următoarele probe de concurs:

  • creaţie proprie
  • de interpretare vocală
  • de desen „Pământul – creaţia lui Dumnezeu"

Juriul a fost reprezentat de doamna Ana Ceban, specialist în cadrul Direcției Educație, Ștefan Vodă, preotul Veceslav Șvecicov, preotul Apostol Ion, preoteasa Apostol Olga.
Mulțumim din suflet Direcţiei Educaţie pentru susţinere.

De asemenea, aducem sincere mulţumiri doamnei preotese Olga Apostol, metodist pentru predarea religiei în protopopiatul Ştefan Vodă, pentru organizarea concursului „Personalități creștine: virtuți și sfințenie” la nivel de raion.    Tuturor profesorilor de religie care au organizat concursul la nivel local şi au participat cu elvii învingători la etapa raională le urăm mult succes şi ne închinăm de sănătate, mulţumindu-le pentru efortul depus.

Aşetptăm, cu mult drag, reprezentanţii raionului Ştefan Vodă la etapa eparhială a concursului.

  Angela Levinţa, şeful cabinetului metodic


Articole Asemănătoare
1878

Gala laureaților la proba cu genericul Biserica neamului nostru

Vineri, 13 mai, în incinta reședinței mitropolitane a avut loc Gala laureaților la proba cu genericul Biserica neamului nostru, din cadrul Concursului municipal Personalități creștine: virtuți și sfințenie. Lucrările pentru proba Biserica neamului nostru au fost apreciate de Comisia de specialitate, în componenţa: prof. univ., dr. hab. T. Stăvilă; dr., conf. univ. C. Spînu; lector […]

Articole postate de același autor
3525

Angela Levința, șeful cabinetului metodic din cadrul Mitropoliei Cișinăului și a Întregii Moldove: „Devine imperios necesar ca Şcoala să conlucreze cu diverşi parteneri comunitari”

Școala, instituție a cunoașterii și a luminii, alături de Biserica strămoșească, contribuie la educarea integrală a omului, la aprofundarea principiilor fundamentale ale umanității, înscrise de Dumnezeu în sufletul fiecărui copil, precum binele, adevărul și frumosul. Activitățile desfășurate în parteneriat de către Biserică și Școală aduc tinerilor cunoaștere, înțelegere și educație creștină. Una dintre cele mai […]