Actualitate

Ultima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală din Soroca

1878

În cea de-a patra zi a Postului Mare, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca s-a citit a patra parte din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în cadrul Slujbei Pavecerniței cele Mari.

Pe tot parcursul slujbei, întreaga comunitate s-au afundat în rugăciunea pocăinței și a nădejdii în marea milostivire a Împăratului Ceresc, cerând iertare pentru păcatele săvârșite din slăbiciuni și ispite, dar mai cerând pe lângă aceasta de la Mântuitor și întărire pentru o viață vrednică trăită cu evlavie.

La finalul slujbei, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a accentuat valoarea pocăinţei şi a apropierii de Dumnezeu, subliniată prin rugăciunea „Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă!”, care ritmează cele 250 de stihuri ale Canonului.

Întrucât este așezat chiar la începutul Postului Mare, scopul Canonului Sfântului Andrei Criteanul este de a-l ajuta pe om să intre în duhul autentic al postirii, iar acest duh să-l călăuzească în călătoria duhovnicească spre Învierea lui Hristos.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1994

Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, celebrată la Catedrala episcopală din Soroca

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, la care au participat slujitorii sfântului locaș, dar și numeorși creștini, veniți pentru a aduce laudă și mulțumire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. După citirea Pericopei Evanghelice, PS […]

Articole postate de același autor
6320

Biruieşte răul prin bine!

 „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele!”, ne învaţă Sfântul Apostol Pavel (Romani 12, 21). Apostolul neamurilor nu s-a oprit la cuvinte, ci a concretizat prin fapte învăţătura lui. (A spune că înveţi pe cineva ceva, spunea Sfântul Serafim de Sarov, este ca şi cum ai arunca o piatră din clopotniţă pe pământ. […]