Slujitorii Domnului și medicii spitalului Arhanghelul Mihail din Chișinău, la o rugăciune comună în zi de hram

2168

Slujitorii Domnului și medicii spitalului Arhanghelul Mihail din Chișinău s-au adunat marți, 21 noiembrie, în ziua sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la o rugăciune comună în zi de hram.

După Tedeum, părintele Marin Cij, parohul bisericii Sf. Arh. Mihail din incinta spitalului Arhanghelul Mihail a felicitat personalul medical cu prilejul hramul bisericii și a spitalului. Totodată, părintele a menţionat că Biserica Ortodoxă are o bogată experienţă legată de activitatea clerului pe lângă spitale. Precum în spital se vindecă bolnavii trupeşte de diferite boli; aşa şi în Biserică, bolnavii la suflet se vindecă de felurite boli sufleteşti şi trupeşti.

Dna Alina Comerzan, asistenta medicală superioară, a mulțumit slujitorilor din partea colectivului spitalului pentru săbătoarea de suflet.

Sărbătoarea s-a încheiat cu săvârşirea Tainei Sf. Maslu pentru bolnavii spitalului.

Activitatea de asistenţă religioasă în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” a început în anul 2009 şi este concretizată astăzi prin vizitarea şi consilierea bolnavilor, susţinerea unor convorbiri duhovniceşti în fiecare salon şi la cererea acestora; administrarea Sfintei Taine a Euharistiei, precedată de Sfânta Taină a Spovedaniei, precum şi Taina Sfântului Maslu.

sursa http://ortodox.md


Articole Asemănătoare
4123

Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul) la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Numeroși credincioși au fost prezenți astăzi, în Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din inima Chișinăului. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei. În cuvântul său de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice de la […]

Articole postate de același autor
3243

Nimic nu este mai rău decât nemulţumirea

Nimic nu este mai rău decât nemulţumirea. Bunătăţile ce le au cei fără de minte nu le recunosc că le au de la Dumnezeu, ci cred că le au ei din priceperea şi chivernisirea lor. Averea ce-o au, nemulţumitorii zic că au câştigat-o prin procopseala şi sârguinţă lor cea multă. Sănătatea lor socotesc că se […]