Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil – Hramul municipiului Cahul

1371

Marți, 21 noiembrie, în dimineața zilei Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a fost întâmpinat cu o fiească smerenie de către Secretarul eparhial, Prot. mitr. Mihail Mungiu și cu un deosebit salut îngeresc al copiilor școlii duminicale.

Credincioșii veniți la slujbă au întâmpinat cu bucurie pe Chiriarhul locului, care este și parohul Catedralei episcopale din Cahul.

La Sfânta Liturghie a participat un numeros sobor de preoți și diaconi, precum și mulțime de credincioși.

De ziua Hramului municipiului Cahul, la slujbă au onorat cu prezența deputați din forul legislativ al Republicii Moldova și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

În ziua pomenirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Prot. mitr. Mihail Mungiu, Secretar al Eparhiei de Cahul și Comrat, Protopop de Cahul îşi serbează ziua de naștere, cu acest prilej Preasfințitul Părinte Anatolie i-a adus în dar pentru truda depusă o cruce cu podoabe. La fel, pentru binefacere și susținerea Bisericii, doamna deputat Elena Bacalu a fost decorată de către Chiriah cu medalia eparhială Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Conform tradiției bine stabilite, imediat după slujbă Preasfințitul Anatolie împreună cu întreg soborul de preoți și diaconi, primarul municipiului Cahul, domnul Nicolai Dandiş au mers împreună cu toți creștinii într-o procesiune religioasă, până în piața Horei, unde a fost oficiat un Tedem praznical, iar mai apoi Vlădica Anatolie a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Hramului, adresat cetățenilor capitalei de sud a țării.

sursa http://eparhiasud.md


Articole postate de același autor
473

PS Siluan al Orheiului: „Praznicul Învierii Domnului revarsă bucurie și luminează cu nădejde vie sufletele noastre!”

„Neplânsă, moartea moare la miez de noapte… Hristos a înviat!” (Gavriil Stiharul)  Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi, Iubiţi credincioşi, Iată, a venit la noi praznicul cel mult dorit și mântuitor – ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos – temeiul păcii, pricina împăcării, nimicirea morții, înfrângerea diavolului. Cu aceste cuvinte întâmpină Sfântul Ioan Gură de Aur această „Sărbătoare […]