Bebeluş abandonat într-un sac, botezat în spital

3276

Bebeluşul abandonat într-un sac pe malul unui pârâu din Maramureș, a fost creştinat în spital. Părinţi spirituali îi sunt asistenta medicală şi poliţistul care i-au salvat viaţa.

Copilaşul botezat Luca a supravieţuit ca prin minune, iar în curând va ajunge în grija unui asistent maternal.

Plânsetele copilaşului au fost auzite de o asistentă medicală care trecea prin zonă. Medicii spun că este o minune ca pruncul a supravieţuit. Sâmbătă l-au creştinat pe ″prințul lor cu ochi albaștri″⁣ aşa cum le place să îl alinte.

Margareta Pîrvănoiu, şefa secţiei Neonatologie: “Luca este bine, are o lună, azi, a crescut 1 kg şi 180 de gr şi o să ne pară rău şi o să plângem după el, fiindcă toată secţia s-a ataşat de el. Toată secţia suntem părinţi spirituali.”

Luca a primit hăinuţe noi de la naşi şi a fost pregătit pentru botez. Chiar dacă nu pot să îl ia acasă, părinţii spirituali promit că vor avea mereu grijă de el.

Citește și
Bebeluș mort, descoperit într-un canal de colectare din Botoșani. O tânără a fost audiată
Anca Teglaș, asistentă medicală (nașa): “Sunt foarte mulţumită că am reuşit să creştinez un copil, atât eu cât şi colegul, dacă familia ne va da voie aşa cum am făcut în spital aşa vom face de acum încolo.”

Agent șef Mihai Dunca, poliţia Șomcuta Mare (nașul): ”Să crească mare şi sănătos. Sunt foarte emoţionat, e primul copil botezat.. Mai am o fetiţă acasă şi mă gândesc ce fericită e că are părinţii lângă ea.”

Săptămâna viitoare Luca va fi încredinţat unui asistent maternal care îl va îngriji până va fi adoptat.

Mama băiatului nu a fost găsită ca să fie trasă la răspundere.

sursa http://stirileprotv.ro


Articole Asemănătoare
4092

Doi soți din raionul Dondușeni cresc și educă cinci copii abandonați

Sunt copiii din vis. Cinci la număr și sunt cea mai mare avere a familiei Teslari din satul Rediul Mare, raionul Dondușeni. Deși nu au copii biologici, casa le este plină de micuți, luați deocamdată în regim de plasament de la orfelinat. Abandonați de propriii părinți, micuții se bucură de o viață normală de familie […]

Articole postate de același autor
2703

Câteva biserici istorice din capitală incluse în studiul arhitectului Sergius Сiocanu

La 15 februarie, de praznicul Întâmpinării Domnului, a fost lansat un nou studiu: „Orașul Chișinău: începuturi, dezvoltare urbană, biserici (secolele XV-XIX)”, semnat de către cercetătorul Sergius Ciocanu, doctor în arhitectură. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, adunând zeci de persoane interesate de istoria Chișinăului. Volumul a fost prezentat de către […]