ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

1728

Joi, 4 mai 2017, în sala de ședințe a Sfântului Sinod a reședinței Patriarhale și Sinodale de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, din or. Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În calitate de membri permanenți ai Sfântului Sinod, la şedinţă au participat: Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine Onufrie; Mitropolitul de Krutitsy și Kolomna Iuvenalie; Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir; Mitropolitul de Astana și Kazahstan Alexandru, șeful Districtului mitropolitan din Republica Kazahstan; Mitropolitul de Tașkent și Uzbekistan Vichentie, șeful Districtului mitropolitan din Asia Mijlocie; Mitropolitul de Sankt-Petersburg și Ladoga Varsanufie, șeful Direcției executive a Patriarhiei Moscovei; Mitropolitul de Minsk și Zaslavl Pavel, exarhul Patriarhal al întregii Belarus; Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion, președintele Departamentului pentru relațiile externe bisericești al Patriarhiei Moscovei.

În deschiderea şedinţei Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a adresat membrilor permanenți și tuturor celor prezenți cuvântul de salut şi a prezentat subiectele de pe ordinea de zi.

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, în paraclisul cu hramul „Toți Sfinții care în pământul Rusiei s-au proslăvit” din incinta reședinței Patriarhale de la mănăstirea „Sfântul Daniel” a fost săvârșită litia pentru pururea pomenitul mitropolit Nifont (Soloduha) care a trecut la Domnul în ziua de 22 martie, la cel de al 69-lea an de viață.

Pentru documentare vă propunem să accesați CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 4 mai 2017

Sursa: http://www.patriarchia.ru/


Articole Asemănătoare
1737

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

La 27 decembrie 2016 în sala de ședințe a Sfântului Sinod a reședinței Patriarhale și Sinodale de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, or. Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril Chiril a început ultima din acest an ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Înainte de începerea ședinței Sanctitatea Sa […]

Articole postate de același autor
5114

Adami și Eve

Un înțelept spunea: Omul  își sacrifică sănătatea pentru a face bani… Apoi își sacrifică banii pentru a-și recupera sănătatea… Apoi este nerăbdător să  vină viitorul mai repede și nu trăiește prezentul, rezultatul fiind că el nu traiește nici în viitor, nici în prezent… Trăiește ca și cum niciodată  nu o să moară și apoi moare fără […]