Hotărârile Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 17 și 24 februarie

1118

Vineri, 24 februarie, la reședința mitropolitană, sub președinția Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR s-a desfășurat a doua parte a lucrărilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, începute în data de 17 februarie 2017.

La întrunire au participat toți arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, după cum urmează: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove şi secretarul Sinodului BOM, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

În cadrul celor două întruniri din 17.02.2017 și 24.02.2017 au fost adoptate următoarele hotărâri:

PROCES-VERBAL NR. 001 din 17.02.2017

S-A AUDIAT:
Raportul Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, privind participarea Sa în calitate de membru permanent al Sfântului Sinod al BORu la ședințele ordinare din or. Moscova la data de 27 decembrie 2016 și 01 februarie anul curent.

S-A DECIS:
De a exprima recunoștință Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, pentru participarea Sa la lucrările Sfântului Sinod al BORu.

PROCES-VERBAL NR. 002 din 24.02.2017

S-A AUDIAT:

Prezentarea de către Înaltpreasfințitul VLADIMIR Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a propunerilor privind organizarea lucrului asupra proiectului Statutului Bisericii Ortodoxe din Moldova în noua redacție.

S-A DECIS:

De a numi pe Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni în funcția de președinte al comisiei sinodale pentru elaborarea Statutului Bisericii Ortodoxe din Moldova în noua redacție. Proiectul Statutului Bisericii Ortodoxe din Moldova va fi aprobat ulterior la ședința Sinodului BOM, înaintat Sfântului Sinod BORu spre coordonare, pentru ulterioara înregistrare conform prevederilor legale.

PROCES-VERBAL NR. 003 din 24.02.2017

Prezentarea raportului Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni privind înrîurirea demoralizantă a cursului de educație sexuală întrodus ca proiect-pilot de Y-PEER, cu suportul UNFPA, fundație a ONU pentru populație.

S-A DECIS:

De a întocmi și de a expedia un demers îngrijorător din numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova în adresa Ministerului Educației al Republicii Moldova cu scopul de a pretinde excluderea programelor ce prevăd întroducerea cursului educației sexuale în instituțiile de învățământ.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
2563

VIDEO: Documentar ȘOC. Războiul împotriva copiilor: Scopul Educației Sexuale

Educația Sexuală Comprehensivă sau Explicită se bazează pe principii pseudo-științifice și este promovată agresiv la nivel de factori de decizie politică, inclusiv de mari organizații internaționale precum ONU. Dar „știința” pe care se bazează reprezintă un adevărat scandal, implicând „cercetări” din anii 1950 care s-au realizat prin abuzarea sexuală sistematică a unor copii și apoi […]

Articole postate de același autor
2265

Doctorii nu răspund nevoilor spirituale ale pacienților

       Pacienta mea, o femeie în vârstă de 20 de ani cu cancer, prezenta rezultate slabe sub chimioterapie. Boala s-a răspândit în tot corpul ei. Făceam tot ce era cu putință pentru a o ajuta, dar nu știam cât timp  va mai trăi – probabil, cel mult, doar câteva luni. Mama ei venea cu regularitate […]


Foto