La reședința mitropolitană s-au desfășurat lucrările Sinodului BOM

1262

Marţi, 20 decembrie, la reședința mitropolitană, sub președinția Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR s-au desfășurat lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La întrunire au participat toți arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, după cum urmează: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove şi PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove.

Ordinea de zi a Şedinţei ordinare a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 20 decembrie 2016:

1. A fost audiat Raportul Înaltpreasfinţitului VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, privind participarea Sa în calitate de membru permanent al Sfântului Sinod al BORu la şedinţa ordinară din or. Moscova, din 21 octombrie anul curent.

2. A fost audiat Raportul Înaltpreasfinţitului VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, privind hirotonia Arhimandritului Siluan (Şalari) în treapta de Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove.

3. A fost audiat Raportul Înaltpreasfinţitului VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, privind, efectuarea în calitate de conducător al delegaţiei Mitropoliei Moldovei a unui pelerinaj în Ţara Sfântă în perioada 8-15 decembrie 2016.

4. A fost audiat Raportul Înaltpreasfinţitului VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, privind, elaborarea stemei heraldice a Mitropoliei şi propunerea ei spre aprobare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1967

Să iertăm și să ne rugăm pentru vrăjmașii noștri

Dacă noi ne smerim cugetul înaintea lui Dumnezeu și înțelegem cine este sinele nostru, cu patimile, cu neputințele, cu necurățiile ce le avem și plecându-ne capul, cerem iertare de la Dumnezeu și de la frații noștri și iubim și ne jertfim pentru toți oamenii, fără să socotim pe niciunul necurat, când iertăm orice ne-ar fi […]


Foto