Activitate dedicată Zilei Mondiale a Sindromului Down – „Dăruind un zâmbet, dăruieşti speranţă”

1722

În contextul Zilei Mondiale a Sindromului Down, Serviciul social „Asistenţă Personală” din subordinea  Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului  a organizat o activitate cu genericul: „Dăruind un zâmbet, dăruieşti speranţă”.

În cadrul activităţii au fost organizate starturi vesele cu implicarea copiilor şi părinţilor, totodată copiii au recitat poezii, au cântat şi au dansat.

La finele activităţii 27 de copii au primit o diplomă pentru participare activă şi o medalie dulce.

Sărbătoarea s-a finisat cu plăcinte şi pizza oferite de Andy’s pizza şi de preotul-paroh al Bisericii Ortodoxe „Întâmpinarea Domnului”, Octavian Moşin, cărora le mulţumim pentru receptivitate, implicare şi generozitate.

Ziua mondială a sindromului Down este dedicată conștientizării problemelor cu care se confruntă persoanele care suferă de acest sindrom.

În 2017, pornind de la logo-ul „Vocea mea, comunitatea mea”, campania se concentrează pe manifestări care să permită persoanelor cu sindrom Down și celor care pledează pentru ei, să vorbească, iar vocile lor să fie auzite. Este îndreptată, de asemenea, spre a informa și a atrage atenția societății și autorităților asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranței și deschiderii față de incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down.

sursa dmpdc.md


Articole Asemănătoare
4812

Să omorâm omul judecător din noi

Astăzi judecarea aproapelui a intrat în multe minți. La orice ceremonie toate discuțiile se rezumă la critica politicienilor, a juriștilor, a medicilor, a pedagogilor… și chiar a preoților. Antrenați în discuții aprinse, vorbitorii ne lasă cu impresia că toți sunt răi. Și dacă i-ai întreba pe cei care judecă dacă este și cineva bun, ar […]

Articole postate de același autor
4129

„Ridică-te, de acum eşti sănătoasă!”

O soră medicală de la un spital din Atena i-a povestit părintelui Simeon aghioritul, care locuieşte la Kaliagra (Sfântul Munte), următoarele: − Aveam scleroză în plăci şi mă aflam în pragul paraliziei. Medicii mi-au dat o lună de zile concediu. Într-o noapte, în timp ce zăceam la pat, o văd aievea pe Maica Domnului care […]