Actualitate

În cea de-a patra zi din prima săptămână a Postului Mare, ÎPS Mitropolit Vladimir a citit Canonul Sf. Andrei Criteanul

3378

În joia din prima săptămână a Postului Mare, la Catedrala mitropolitană din Capitală au răsunat din nou clopotele, chemând creștinii la rugăciunea pocăinței.

În această ultimă zi de citire a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, săvârșit de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și slujitorii Catedralei în cadrul Slujbei Pavecerniţei Mari, numeroși creștini au venit, să pună început bun de schimbare a vieții, în primăvara sufletului – Postul Mare.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul este în primul rând o cântare de pocăinţă care ne prezintă foarte multe exemple de oameni care şi-au recunoscut păcatele, s-au căit şi s-au întors la Dumnezeu. Deşi sunt aproape 1300 de ani de când a fost alcătuită această cântare de pocăinţă a Sfântului Andrei Criteanul îşi păstrează și astăzi, frumuseţea şi actualitatea.

Bogăţia şi profunzimea canonului reprezintă pentru credincioşi un îndemn la pocăinţă şi la meditaţie biblică. În special, sunt evocate numeroase personalităţi ale Vechiului Testament care I-au slujit lui Dumnezeu cu mult devotament; astfel, credincioşii sunt îndemnaţi să fie primitori ca Avraam, să fie răbdători ca Iov, să fie ostenitori ca Iacob pentru împlinirea cererilor pe care le au, să fie postitori asemenea lui Moise.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
20

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, cinstit prin Liturghie arhierească la Catedrala mitropolitană

Cu prilejul cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Moldovei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala centrală a Capitalei. După citirea Evangheliei, în cuvântul de învățătură, PS Siluan, a prezentat […]

Articole postate de același autor
15624

Urât este la Domnul omul prost și mândru

În viața mea deși am fost prost și un urât, dar aveam oleacă de încredere în mine, adică mi se părea că pot și eu ceva, încă mai mult decât altul, și când mi se întâmpla vreo umilire mă mâniam. Odată părintele stareț a venit în biserică într-o duminică și eu cântam ”Iisuse, Fiul lui […]