Raze de lumină și mîngîiere în sufletele a doi copii orfani lăsați în grija orfelinatului ,,Preafericitul Iosif”

2137

Luni, 28 noiembrie  2016. După o tradiție bine așezată, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, sa aflat la Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din Chișinău.

Preasfinția Sa, ca un tată iubitor s-a aflat în mijlocul copiilor din cadrul orfelinatului, controlînd reușitele fiecăruia și ascultîndu-i pe fiecare în parte, după care i-a încurajat îndemîndui să fie mai sîrguincioși și stăruitori dacă doresc cu adevărat să ajungă la ceia ce-și doresc în viață. Ca de obicei, Ierarhul a discutat cu angajații Orfelinatului, în special cu medicul, psihologul și asistentul social luînd cunoștință despre starea sănătății, comportamentul  și adaptarea copiilor în cadrul societății.

Ziua de astăzi a fost un pic mai deosebită prin faptul că în marea familie a orfelinatului ,,Preafericitul Iosif” sau mai adăugat încă două persoane și anume un frate si o sora, Arcurov Anastasia si Alexandru, în vîrstă de 4 și 6 ani. Aceşti copii au trăit în condiţii foarte vitrege,fiind în grija bunicii în vîrsta de 73 ani, care are probleme cu vederea, despre mama copiilor nu se știe nimic iar tatăl este în detenție.

Preasfinţitul Petru a studiat cazul acestor copii, și i-a primit părinteşte în numeroasa familie a orfelinatului.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole Asemănătoare
1841

Praznicul Bunei Vestiri la catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski ”, din orașul Ungheni

Vineri, 7 aprilie 2017. Cînd Biserica Ortodoxă face pomenirea marelui praznic al Bunei Vestiri, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii  după citirea pericopei evanghelice, cu binecuvîntarea Ierarhul, clericul catedralei, Protoiereul Adrian LUPU, a tins să aducă la inima și urechea credincioșilor importanța […]

Articole postate de același autor
4168

De ce oamenii iartă dar nu uită și varsă venin vechi la greșeală nouă?

De ce oamenii iartă dar nu pot uita? De ce oamenii spun ,,te iert” dar la repetarea greșelii sau la o altă greșeală îți reproșează toate greșelile anterioare? De ce oamenii iartă dar la un moment prielnic de ceartă varsă multă răutate asupra ta? S-a întîmplat că te-ai certat cu cineva dar apoi v-ați împăcat. Cu […]