A trecut la cele cerești Protoiereul mitrofor Ioan Burlac

2010

După o luptă grea cu o boală nemiloasă, astăzi, 16 noiembrie, în Secția Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă din Capitală, a trecut la cele cerești Protoiereul mitrofor Ioan Burlac, parohul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Zubrești, r. Strășeni.

Părintele Ioan Burlac s-a născut la data de 11 aprilie 1952, în s. Pistruieni, r. Telenești, într-o familie de creștini ortodocși.

A absolvit cu succes Seminarul Teologic din or. Odesa, în anul 1975, fiind un student râvnitor și cu dragoste față de Biserica lui Hristos.

La data de 4 octombrie, 1975 a fost hirotonit în treapta de diacon, iar la 14 octombrie, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului s-a învrednicit de a fi hirotonit în demnitatea de preot, de către Mitropolitul de Odesa și Cherson, ÎPS Serghie (Petrov).

Pe parcursul activității sale pastorale și-a îndeplinit cu demnitate și jertfire de sine misiunea preoţească, în următoarele parohii: s. Lazovsc, r. Lazovsc, s. Cușmirca, r. Rezina, s. Micleușeni, r. Nisporeni, s. Dîșcova, r. Orhei, s. Peresecina, r. Orhei, s. Ciobalaccia, r. Cantemir, s. Zubrești, r. Strășeni.

A dus o intensă activitate pastorală în rândurile credincioșilor, fapt pentru care a primit majoritatea distincțiilor bisericești.

Părintele Ioan a fost un tată iubitor, care împreună cu presbitera sa, Elena au educat trei copii. Își iubea mult familia și se bucura nespus de realizările fiicei, Ecaterina și a feciorilor ce i-au urmat pe calea slujirii sacerdotale – Protodiaconul Constantin și preotul Eugen.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească cu drepții pe nou-adormitul robul Său, Protoiereul Ioan!


Articole postate de același autor
3030

Priveşte și în sus!

Stareţul îndemna pe un oarecare fiu duhovnicesc al său care muncea până seara şi nu mergea la privegheri: – Fiule, priveşte puţin şi în sus. Nu numai jos, nu numai la cele pământeşti. Priveşte puţin şi la sufletul tău. – Părinte, insistă acela, nu am timp, nu apuc. Odată, s-a îmbolnăvit tânărul acesta şi stareţul l-a cercetat la spital. Îndată ce […]