Istoria IMPRESIONANTĂ a unui monah care și-a găsit tihna în peștera de la Orheiul Vechi (VIDEO)

1799

Suntem în anul 2019, și istoria pe care o vom auzi acum e una tot mai rar întâlnită. E viața unui pustnic, care acum 16 ani și-a găsit tihna în peștera de la Orheiul Vechi.

Sus, în peștera stâncilor de la Orheiul Vechi, există un monah care  acum 16 ani, s-a retras in singurătate şi a renunțat fără efort la cele lumeşti.

Îi spune Efimie și a fost mulți ani electrician, tată, soț, iar cand a inteles ca a terminat ceea ce avea de făcut, a decis să se dedice credinţei şi lui Dumnezeu, așa precum simtea încă din copilărie.

Până a ajunge sihastru, multă vreme a căutat să-şi explice ce simte de fapt. A călătorit în lume, a studiat chiar și budismul, până când într-o zi liniștea l-a intors la ortodoxie, aici la mănăstirea Peștera. Și chiar dacă se află în pustnicie, pare să știe mai multe decât noi.

Este curios, îi place să comunice, iar pe alocuri, e dur în replici. Un monah atipic, convins că Dumnezeu te judecă după inimă, nu după veșminte, doar că timpul pe care îl trăiește acum nu mai e cel pe care-l aveau pustnicii de altădată.

Nu va mai coborî acolo jos, de unde venim noi să-l vizităm. Vă rămâne aici, atât timp cât va fi nevoie ca cineva să se roage în umilință și tihnă pentru noi.

sursa publika.md


Articolul Următor
Articole postate de același autor
759

Locul unde Hristos Domnul a primit Botezul urmează să fie redeschis în decembrie 2019

După aproximativ 50 ani, locurile sfinte unde Mântuitorul Iisus Hristos a primit Botezul urmează să fie redeschise publicului spre sfârşitul anului viitor, pe măsură ce ultimele mine sunt îndepărtate din zonă. Marcel Aviv, cel care conduce Autoritatea din cadrul Ministerului Naţional al Apărării privind acţiunea de deminare, a spus că speră ca acest proces de […]