Preotul Dan Damaschin a adus din nou cadouri pentru 1.000 de copii sarmani din Iasi

2987

Ca un Mos Craciun cu suflet mare, un preot din Iasi vrea sa aduca bucurie in sufletele a 1.000 de copii sarmani.

Cu ajutorul enoriasilor care au facut donatii, preotul si-a propus sa le imparta sarmanilor din judet pachete cu mancare, haine groase si incaltaminte.
Preot Dan Damaschin: "Bravo, bravo, copii! Pentru ca Mos Craciun nu a mai ajuns in deal la voi mi-a dat mie cate ceva de mancare pentru voi."
copii sarmani

In satul Crucea din judetul Iasi, copiii sarmani nu-l asteapta pe Mos Craciun, ci pe "parintele care le aduce cadouri". Cu barba inca neagra si cu ochii blanzi, preotul Damaschin ii viziteaza "ca-n toti anii, negresit" de Craciun si se asigura ca cei mici au macar strictul necesar: ghetute calduroase, haine groase si mancare.
Familia Zugravita are cinci copii. Numai cu sprijinul preotului cei mici pot merge la scoala fara sa le fie rusine ca poarta incaltarile fratilor mai mari.

Dumitrita Zugravita, mama copiilor: "Sunt foarte multumita. Am primit vacuta, mi-a facut gard in fata, la copii dulciuri, haine, alimente, jucarii, orice, mai ales la scoala. Ce nu ne-a ajutat nimeni a putut face domnul parinte."

La biserica parintele e asteptat de alte familii sarmane. Lista lui cu copiii cuminti a ajuns la 1.000. La toti ajung pachete pe care preotul le-a strans din donatii.
preot

Preot Dan Damaschin: "Sunt inca mult prea multi copii care ar avea nevoie sa stie ce este bucuria macar de Sarbatori. Din fericire oamenii care s-au mobilizat in aceasta campanie au dat dovada de foarte multa dragoste pentru copii. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei care traiesc frumos Craciunul!"
Stradania parintelui se incheie in ajun, dupa ce ajunge la toti copiii si le spune ca Mos Craciun exista si ii iubeste.

sursa http://stirileprotv.ro/


Articole postate de același autor
1663

Prăznuirea Sfântului Cuvios Marchel la Catedrala episcopală din Bălţi

Într-o atmosferă festivă, mierucri, 11 ianuarie 2017, când Biserica face pomenirea sfântului cuvios Marchel, egumenul mănăstirii Neadormiților, în Catedrala episcopală „Sf. Împ. Constantin şi Elena” din Bălţi a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Marchel, Episcop de Bălţi şi Făleşti. Sărbătoarea a fost deosebită de frumoasă, pentru că împreună s-au rugat foarte mulţi preoţi, […]