Preotul Dan Damaschin a adus din nou cadouri pentru 1.000 de copii sarmani din Iasi

2210

Ca un Mos Craciun cu suflet mare, un preot din Iasi vrea sa aduca bucurie in sufletele a 1.000 de copii sarmani.

Cu ajutorul enoriasilor care au facut donatii, preotul si-a propus sa le imparta sarmanilor din judet pachete cu mancare, haine groase si incaltaminte.
Preot Dan Damaschin: "Bravo, bravo, copii! Pentru ca Mos Craciun nu a mai ajuns in deal la voi mi-a dat mie cate ceva de mancare pentru voi."
copii sarmani

In satul Crucea din judetul Iasi, copiii sarmani nu-l asteapta pe Mos Craciun, ci pe "parintele care le aduce cadouri". Cu barba inca neagra si cu ochii blanzi, preotul Damaschin ii viziteaza "ca-n toti anii, negresit" de Craciun si se asigura ca cei mici au macar strictul necesar: ghetute calduroase, haine groase si mancare.
Familia Zugravita are cinci copii. Numai cu sprijinul preotului cei mici pot merge la scoala fara sa le fie rusine ca poarta incaltarile fratilor mai mari.

Dumitrita Zugravita, mama copiilor: "Sunt foarte multumita. Am primit vacuta, mi-a facut gard in fata, la copii dulciuri, haine, alimente, jucarii, orice, mai ales la scoala. Ce nu ne-a ajutat nimeni a putut face domnul parinte."

La biserica parintele e asteptat de alte familii sarmane. Lista lui cu copiii cuminti a ajuns la 1.000. La toti ajung pachete pe care preotul le-a strans din donatii.
preot

Preot Dan Damaschin: "Sunt inca mult prea multi copii care ar avea nevoie sa stie ce este bucuria macar de Sarbatori. Din fericire oamenii care s-au mobilizat in aceasta campanie au dat dovada de foarte multa dragoste pentru copii. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei care traiesc frumos Craciunul!"
Stradania parintelui se incheie in ajun, dupa ce ajunge la toti copiii si le spune ca Mos Craciun exista si ii iubeste.

sursa http://stirileprotv.ro/


Articole postate de același autor
5096

Cum am vrut să mă fac călugăr şi de ce nu m-am mai făcut

Părintelui Clement Haralam, starețul Zosima al meu Pe la 25 de ani îmi intrase în cap să le las pe toate și să mă fac călugăr. Eram pe cale să termin Teologia și, cu toate că aveam nevastă acasă, îmi tot căutam de treabă printre frații și părinții de la Trei Ierarhi. Mă trezeam cu […]


Foto