Slujitorii din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari convocați în Adunare la Reședința mitropolitană

1482

În dimineaţa zilei de 16 septembrie, la Reședința mitropolitană s-au întrunit protopopii şi preoţii parohi ai bisericilor din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari.

La şedinţa prezidată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, au mai participat Preasfinţitul Ioan, Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei, Preacucernicul părinte Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaş, secretar al Mitropoliei Moldovei, precum şi monahii şi protopopii circumscripţiilor.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului, PS Episcop Ioan, Vicar mitropolitan a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente din ultima perioadă, petrecute în arealul Bisericii, după care s-a discutat amănunţit despre relaţiile BOM cu societatea şi modalităţile de eficientizare a promovării valorilor creştine.

În context, Mitropolitul Vladimir a audiat rezultatele planurilor implementate până la momentul actual, precum şi strategiile de viitor ale slujitorilor din aceste trei Protopopiate. Analizând fiecare prezentare în parte, Vlădica Vladimir a dat aprecierile cuvenite, venind cu indicaţiile necesare spre optimizarea eforturilor comune, pentru consolidarea prezenţei Bisericii în societatea autohtonă şi contracararea tuturor atacurilor la adresa valorilor spirituale definitorii pentru poporul nostru.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrunirii s-a vorbit despre predarea religiei în instituţiile preuniversitare, Mitropolitul propunând slujitorilor să valorifice toate posibilitățile în vederea predării obiectului Religia în școlile din localitățile în care păstoresc. Totodată, Vlădica Vladimir a îndemnat slujitorii să organizeze acţiuni pastoral-caritabile pentru susţinerea credincioşilor din păturile socialmente vulnerabile.

Sursa: www.mitropolia.md

 


Articole Asemănătoare
1391

Reprezentanţii presei ortodoxe din R. Moldova se vor întruni la Reşedinţa mitropolitană din Chişinău

Miercuri, 7 decembrie 2016, 0ra 15.00, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Sala Sinodală din incinta Direcţiei mitropolitane, str. Bucureşti, 119, se va desfăşura Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică. Adunarea va fi prezidată de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Preşedinte al […]

Articole postate de același autor
2945

Cele mai multe suflete de creştini le duce diavolul în iad prin amânarea pocăinţei

Părintele sfătuia oamenii să nu creadă în vise şi vedenii, ci dimpotrivă, să le respingă cu smerenie, pentru a nu fi înşelaţi de diavol. Despre vise, zicea: „Toate visele sunt de la diavoli. Doar cele care vestesc moarte şi judecată sunt de la Dumnezeu. Dar dacă te aruncă în deznădejde, şi acelea sunt tot de la […]


Foto