Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Mironosiță Maria Magdalena” din satul Tătărăști, raionul Strășeni

1677

Credincioșii parohiei „Sf. Mironosiță Maria Magdalena” din satul Tătărăști, raionul Strășeni, au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească, luni, 21 mai 2018, prilejuite de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, pentru a târnosi biserica din localitate, după ample lucrări de renovare.

La orele dimineții, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat în fața bisericii de către un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu părintele paroh Prot. Ioan Bălățel, care a rostit cuvântul de bun venit. A urmat apoi slujba de sfințire a prestolului, respectiv spălarea și ungerea Prestolului și toate cele prescrise în rânduiala slujbei. După terminarea târnosirii, a urmat Sfânta Liturghie arhierească.

La Vohodul mic, parohul bisericii din Tătărăști, Prot. Ioan Bălățel a fost decorat de către arhipăstor cu dreptul de a purta mitra, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie, mai bine de două decenii în această parohie.

Prot. Petru Eșanu, parohia „Sf. Cuv. Parascheva”, Strășeni și Prot. Ioan Goncear, parohia „Nașterea Maicii Domnului”, s. Ghelăuza, r. Strășeni, au fost decorați cu dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe, iar preotul Andrei Chirilov, parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Leușeni, r. Telenești a primit binecuvântarea de a purta camilafcă.

Tot în această zi, Vlădica Vladimir l-a hirotonit pe diaconul Ioan Jerep, în treapta de preot pe seama parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Leușeni, r. Telenești, primind cu acest prilej cuvintele de felicitare şi sfaturile duhovniceşti ale arhiereului.

După Liturghie a urmat sfințirea exterioară a bisericii și un Tedeum de mulţumire, iar mai târziu ÎPS Vladimir a felicitat credincioşii din Tătărăști cu ocazia acestui eveniment de referinţă în istoria localităţii, exprimându-şi speranţa că și pe viitor, biserica va fi locul unde oamenii se vor reuni pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor şi spre a mulţumi Domnului pentru binefacerile Sale.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii cu creştinii din sat, pentru îndemnurile primite, dar şi pentru susţinerea morală primită din partea arhipăstorului.

La final, Mitropolitul Vladimir a împărțit copiilor adunaţi cărțulii de rugăciune, spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
971

A avut loc Sfințirea Paraclisului „Sf. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16 Pruncul

Miercuri, 7 noiembrie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie în capela cu hramul „Sf. Mare Mc. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16, Pruncul. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni un sobor de preoți capelani în cadrul instituțiilor penitenciare din țară, preotul responsabil al paraclisului Maxim […]

Articole postate de același autor

Foto