Conferința științifică ”Biserica Ortodoxă și implicațiile sale în procesele educativ-culturale din spațiul românesc în secolul al XIX-lea – secolul al XXI-lea”, desfășurată la USM

952

La USM se desfășoară Conferința științifică națională cu participare internațională ”Biserica Ortodoxă și implicațiile sale în procesele educativ-culturale din spațiul românesc în secolul al XIX-lea – secolul al XXI-lea”.

Evenimentul este organizat de către Facultatea de Istorie și Filosofie, USM, Agenția Națională a Arhivelor, Centrul de Studii Interdisciplinare ”Silviu Dragomir”, Chișinău-Oradea și Capela ”Întâmpinarea Domnului”, USM.

Conferința este la a VI-a ediție și a adunat cercetători din mai multe domenii, în special istorici și teologi, abordând teme actuale de istorie bisericească.

La deschiderea evenimentului a fost prezent dl Igor Bercu, decan al Facultății de Istorie și Filosofie, care a transmis un mesaj din partea rectoratului și a încurajat cercetătorii care scot din anonimat pagini din trecutul Bisericii.

În partea plenară au vorbit pr.conf.univ.dr. Daniel Niță-Danilescu de la Iași, prof.univ.dr.hab. Ion Eremia, USM, pr.dr. Panteleimon Pavlinciuc, conf. univ.dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc.

Au urmat comunicări pe secțiuni și discuții, la care au participat peste 30 de participanți înscriși la conferință și zeci de studenți din cadrul USM.

Moderatorii întrunirii științifice au fost conf.univ.dr.hab. Ion Gumenîi și pr.conf.univ.dr. Octavian Moșin.


Articole postate de același autor
470

Calea Postului Mare: ziua a XXXIII-a

Zilele acestea mai mult ca altădată mi se plâng persoane din diverse domenii că e mare criză de oameni, că nu are cine să lucreze. Cei care aveau mici întreprinderi, de până la 30 de lucrători, acum au rămas cu unul-doi, ei înșiși în calitate de patroni muncind din greu. Unii dintre angajatori oferă salarii […]