Sinodul BOM a aprobat declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”

380

În cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 10 februarie a fost aprobată declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”.

Proces-verbal NR. 002 din 10 februarie 2022

S-a audiat:

Raportul ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove privind declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”.

S-a decis:

De a aproba declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”.

A se organiza pe parcursul anului 2022 în cadrul Școlilor teologice ale Bisericii Ortodoxe din Moldova, de comun cu alte instituții de învăţământ universitar din țara noastră, dar şi la nivel de Eparhie, Protopopiat și Parohie conferințe, simpozioane, festivități tematice, consacrate evenimentului istorico-bisericesc jubiliar.

Sfântul Cuvios Paisie Velicicovski a fost în secolul al XVIII-lea un mare îndrumător al vieții monahale din Moldova, prin redescoperirea scrierilor patristice și publicarea Filocaliei. Este prăznuit la 15/28 noiembrie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor

Foto