Cunoscutul muzician Claude Delangle a fost hirotonit preot la parohia ortodoxă românească din Louveciennes, Franța

1024

Claude Delangle, cel mai căutat profesor de saxofon din lume, a fost hirotonit duminică, 19 septembrie 2021, preot pe seama parohiei ortodoxe românești Sf. Gherman și Sf. Clodoald din Louveciennes, Franța.

Părintele Claude Delangle, profesor de conservator și unul dintre cei mai buni instrumentiști (saxofon) pe instrumentul său în lume, a răspuns «Da» chemării la preoție petrecute în Mitropolia noastră în această duminică. Axios”, a scris pe Facebook Părintele Răzvan Ionescu de la parohia românească Sf. Parascheva – Sf. Genoveva Paris.

Muzicianul slujea deja ca diacon la Parohia Louveciennes, păstorită de Protoiereul Marc-Antoine Costa de Beauregard.

Părintele Claude Delangle este considerat unul dintre cei mai mari saxofoniști contemporani și cel mai bun profesor de saxofon din lume. A evoluat ca solist cu prestigioase orchestre, cum ar fi cele ale Radio BBC Londra, Radio France, Radio Finlanda, WDR Köln, Filarmonica din Berlin, Kioi Tokyo.

A obținut mai multe premii ale Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris și a fost numit profesor la această instituție în 1988, unde a creat cea mai prestigioasă școală de saxofon din lume.

Elevi din toată lumea își doresc să studieze cu el, deoarece oferă o paletă largă de activități interdisciplinare și posibilitatea de a lucra alături de importanți compozitori contemporani. Claude Delangle este adesea solicitat să țină cursuri de interpretare pe toate continentele.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1160

„Să alergăm sus, la ceruri!” Slujirea arhierească de sărbătoarea Înălțării Domnului la Mănăstirea Curchi

”Sărbătoarea de astăzi este o sărbătoare a uimirii, atât pentru oameni cât și pentru îngeri. Pentru oameni că se înalță la cer Dumnezeu și pentru îngeri că îl văd pe Om ridicându-se de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl.”  (Sfântul Nicolae Cabasila) De sărbătoarea Înălţării Domnului, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan,  înconjurat de un sobor […]


Foto