Sfințirea pietrei de temelie a viitoarei biserici – capelă, în cinstea Sf. Ierh. Nicolai, în s. Sculeni, r. Ungheni

809

Duminică, 19 decembrie, 2021, în satul Sculeni, raionul Ungheni, în a doua parte a zilei, a avut loc un eveniment religios, de o mare însemnătate. A avut loc sfințirea pietrei de temelie pentru noua biserică – capelă în cinstea Sfântului Ierarh Nicolai.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, parohul din localitatea menționată, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, care este și Protopop al Raionului Ungheni, dimpreună cu un sobor de 6 slujitori, au săvârșit slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru viitoarea biserică – capelă cu hramul „Sf. Ierarh Nicolai”.

Prezenți la această slujbă de sfințire au fost oficialități locale, precum și credincioși din localitate.

La final, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, a transmis credincioșilor prezenți cuvântul de binecuvântare și îndemn părintesc al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, care le-a dorit spor și ajutor de la Dumnezeu, dar și sprijin de la oamenii de bună credință, ca să înalțe acest viitor sfânt locaș spre Slava lui Dumnezeu și în cinstea Marelui făcător de minuni, Sf. Ierh. Nicolai.

De asemenea, Părintele Protopop a adus cuvinte de mulțumire soborului de preoți, oficialităților, dar și credincioșilor prezenți, felicitându-i totodată și cu ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolai.

Menționăm că satul Sculeni, fiind o localitate, conform recensământului din 2004, cu o populație în jur de 2500 oameni, era și firesc ca localnicii să mai dorească construirea a încă unui nou locaș sfânt, chiar dacă în localitate este biserica parohială în cinstea „Nașterii Maicii Domnului”, pe care părintele paroh, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, dimpreună cu enoriașii o îngrijește exemplar.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1241

Istoricii Andrei şi Valentina Eşanu au lansat volumul „Chişinăul de altădată”

Trecutul şi viitorul capitalei, în două proiecte importante ce au fost lansate joi, 14 octombrie, 2021, la Muzeul de Istorie a Oraşului. Vorbim despre setul de cinci monografii „Chişinăul istoric” şi viitoarele manuale pentru elevi „Oraşul meu”. Munca de cercetare din ultimii trei ani a oferit neobositului cuplu de istorici, Andrei şi Valentina Eşanu, bucuria […]