Șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse, Mitropolitul Dionisie de Voskresensk, în vizită la Reședința mitropolitană din Chișinău

59

Joi, 23 ianuarie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a primit la Reședința mitropolitană din Chișinău pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Dionisie de Voskresensk, șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse.

La întâlnire au participat: Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, domnul Oleg Vasneţov, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni.

În cadrul discuției, care s-a desfăşurat într-o atmosferă frăţească, Înaltpreasfințitul Mitropolit Dionisie a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru ospitalitate și posibilitatea de a vizita un șir de biserici din municipiul Chișinău și a se familiariza cu viața duhovnicească din Capitala țării noastre.

Șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse a apreciat dinamismul vieții bisericești din Republica Moldova, unde, în ultimile trei decenii, au fost restaurate biserici și mănăstiri și construite noi lăcașuri de cult, în pofida perioadei dificile prin care a trecut în toți acești ani țara noastră.

În încheierea întâlnirii, Mitropolitul Vladimir a mulțumit oaspeților săi pentru vizită, menționând că întrevederea nu a fost doar una protocolară, ci și una desfășurată într-o atmosferă de sinceră cordialitate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1406

Nu se cade să-i întristăm pe oamenii care se luptă pentru sufletele noastre

Izbânzile ucenicului bun sunt foarte însemnate. Cei care fac ascultare de Bătrânul lor şi nu-l întristează reuşesc izbânzi îngereşti. Prin ascultare, ucenicul primeşte mult har. Apostolul Pavel, pe lângă faptul că-i învăţa pe creştini, aşeza ca fundament al virtuţilor ascultarea, adică faptul că trebuie să-i bucurăm pe duhovnici prin sporirea noastră duhovnicească, pentru că aceştia priveghează, aşa cum […]Urmăriți-ne pe Facebook!