Răspunsul ministrului Educaţiei la solicitarea unui grup de activişti de a interzice slujbele religioase

178

Administratiile scolilor vor decide daca vor primi preotii la careul de 1 septembrie. Este raspunsul ministrului Educatiei la solicitarea unui grup de activisti de a interzice slujbele religioase. Potrivit Monicai Babuc, ministerul Educatiei nu poate opri preotii sa vina la inceput de an scolar.

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: "Parintii, administratia scolii si comunitatile locale sa decida..."

 Ministrul Educatiei spune ca nu are dreptul sa le interzica preotilor sa faca slujbe la careul de 1 septembrie pentru ca in multe din scoli se preda religia, spune Monica Babuc.

Ieri, un grup de activisti a trimis o petitie ministerului Educatiei prin care-i solicita ca preotii sa nu mai calce la careul de inceput de an pentru ca, astfel, s-ar incalca principiul libertatii gandirii religioase.

Nu de aceeasi parere insa au fost si fetele bisericesti, care au spus ca binecuvantarea nu face rau nimanui. Monica Babuc a vorbit si despre acuzatiile Consiliului rectorilor precum ca Universitatea de Stat ar fi comis ilegalitati la admitere.

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: "Noi nu putem sa vorbim despre sanctiunii, a fost creata o comisie care va verifica incidentul..." 

Consiliul rectorilor a constatat ca inainte de a incepe oficial admiterea, Universitatea de Stat din Moldova ar fi expediat unor absolventi de licee, prin posta electronica, mesaje ca ar fi fost deja inmatriculati. Totodata, in ultima zi de admitere, aceeasi univeristate le-ar fi cerut candidatilor sa prezinte actele de studii in original, ceea ce ar fi la fel o incalcare. 

sursa http://protv.md


Articole postate de același autor
5922

12 sfaturi pentru a avea o relație bună cu soacra

1. Se vorbește mult despre relația soacrei cu proaspăta sa noră. Cunoscută bine în popor, descrisă abundant în literatură și suficient de mult persiflată, ea are urcușuri și coborâșuri, până când cele două personae învață să se relaționeze… Este o realitate că, în foarte multe cazuri, între soacră și noră se instalează o armonie perfectă. […]Urmăriți-ne pe Facebook!