Răspunsul ministrului Educaţiei la solicitarea unui grup de activişti de a interzice slujbele religioase

315

Administratiile scolilor vor decide daca vor primi preotii la careul de 1 septembrie. Este raspunsul ministrului Educatiei la solicitarea unui grup de activisti de a interzice slujbele religioase. Potrivit Monicai Babuc, ministerul Educatiei nu poate opri preotii sa vina la inceput de an scolar.

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: "Parintii, administratia scolii si comunitatile locale sa decida..."

 Ministrul Educatiei spune ca nu are dreptul sa le interzica preotilor sa faca slujbe la careul de 1 septembrie pentru ca in multe din scoli se preda religia, spune Monica Babuc.

Ieri, un grup de activisti a trimis o petitie ministerului Educatiei prin care-i solicita ca preotii sa nu mai calce la careul de inceput de an pentru ca, astfel, s-ar incalca principiul libertatii gandirii religioase.

Nu de aceeasi parere insa au fost si fetele bisericesti, care au spus ca binecuvantarea nu face rau nimanui. Monica Babuc a vorbit si despre acuzatiile Consiliului rectorilor precum ca Universitatea de Stat ar fi comis ilegalitati la admitere.

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: "Noi nu putem sa vorbim despre sanctiunii, a fost creata o comisie care va verifica incidentul..." 

Consiliul rectorilor a constatat ca inainte de a incepe oficial admiterea, Universitatea de Stat din Moldova ar fi expediat unor absolventi de licee, prin posta electronica, mesaje ca ar fi fost deja inmatriculati. Totodata, in ultima zi de admitere, aceeasi univeristate le-ar fi cerut candidatilor sa prezinte actele de studii in original, ceea ce ar fi la fel o incalcare. 

sursa http://protv.md


Articole postate de același autor
5751

Soţul creştin

Peste tot se vorbeşte despre cum trebuie să fie soţia perfectă, „Miss nevasta”, (aşa îmi place mie să-i zic) că există o groază de îndreptare pentru fetele care vor să devină soţii. Vai săracele fete câte sfaturi, câte poveţe unele folositoare, altele mai puţin folositoare, dar să nu judecăm că ştie mai bine Dumnezeu să […]