PS Ioan al Sorocii: Suntem chemați să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu

88

În Duminica a XXVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură pilda celor poftiți la cină.

„Pilda pe care am ascultat-o astăzi are două planuri: mai întâi planul de mântuire al lui Dumnezeu trimițând pe singurul Său Fiu ca să slujească oamenilor cum El Însuși spune să vestească Evanghelia și prin jertfa Sa pe Cruce, prin patimile Sale cele mântuitoare să mântuiască întreg neamul omenesc și al doilea plan este cel al mântuirii subiective, ceea ce facem noi oamenii după ce Dumnezeu a arătat atâta dragoste cu noi. Suntem chemați prin această pildă ca să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu”, a spus PS Ioan al Sorocii.

După Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru” – numeroşi credincioşi, care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la duhovnic, au fost învredniciți să se împărtășească cu Sfintele Taine.

sursa http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2394

Sângele Lui Dumnezeu! – o întâmplare cutremurătoare

Într-o sâmbătă dimineaţă, pe când părintele Antonie slujea Sfânta Liturghie, a ajuns la momentul sfinţirii Cinstitelor Daruri. Cum era îngenuncheat şi zicea rugăciunea, cu mâinile sprijinite pe Sfânta Masă a dat să se ridice şi să binecuvânteze Cinstitele Daruri, când o picătură de sânge a căzut din înălţime pe mâna lui, împroşcând-o toată. A văzut […]Urmăriți-ne pe Facebook!