Peste 250.000 de credincioși au participat în Kiev la aniversarea a 1030 ani de încreştinarea poporului rus

49

Peste 250.000 de creștini ortodocși au participat vineri, 27 iulie 2018, la o procesiune pe străzile orașului Kiev, de la Dealul Sfântului Vladimir până la Catedrala Adormirea Maicii Domnului – Lavra Pecerska, pentru a marca 1030 de ani de la încreștinarea poporului rus.

După procesiune a avut loc o slujbă de priveghere, în fața catedralei, iar sâmbătă 28 iulie, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Mitropolitul Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine, informează site-ul orthocristian.com.

Alături de Mitropolitul Onufrie au slujit şi reprezentanţi a douăsprezece Biserici ortodoxe surori.

În predica sa, Mitropolitul Onufrie a adresat celor prezenți un îndemn de a urma exemplul Dreptcredinciosului Cneaz Vladimir, Luminătorul Rusiei:

Sfântul Vladimir ne-a dat șansa să mergem pe calea lui Hristos. Ca și copii ai lui trebuie să ne protejăm pe noi înșine de păcat și să ne îndreptăm spre Hristos.

Credincioșii care au luat parte la slujbele dedicate împlinirii a 1030 de ani de la încreștinarea poporului rus au avut ocazia de a aduce cinstire unor fragmente din moaștele: Sf. Vladimir, Luminătorul Rusiei, Sf. Clement al Romei, Sf. Apostol Andrei, Sf. Mitropolit Vladimir al Kievului, Sf. Gheorghe, Sf. Serafim de Sarov.

sursa http://basilica.ro


Articole postate de același autor
6096

Știați că depresia are cea mai directă legătură cu oboseala?

Știați că depresia are cea mai directă legătură cu oboseala? Despre aceasta scria Sfîntul Ioan Casian încă în secolul al IV-lea, recomandînd asceților să găsească un echilibră între somn și post pentru a nu epuiza organismul și astfel să cadă în depresie, patima care descurajează și face pe oricine să abandoneze tot binele pe care […]