Patriarhul Ilia: Omul poate deveni autodistructiv fără credinţa în Domnul

407

În pastorala de Paști, Preafericitul Părinte Ilia a vorbit despre pericolul ateismului, menţionând că acest „val s-a consolidat la nivel mondial” şi a devenit „clar modul în care omul poate fi ușor degradat, poate deveni neînţelept și autodistructiv fără credința în Domnul”.

Pastorala a fost citită credincioşilor georgieni duminică în Catedrala din Tbilisi, anunţă Biserica Georgiei pe contul de Instagram.

Patriarhul Georgiei a afirmat că este important să existe comunicare şi legătură spirituală cu Dumnezeu şi să citim Biblia.

De asemenea, el a atins o problemă des întâlnită în societatea contemporană, şi anume relaţiile dintre generaţii.

Preafericirea Sa a explicat că acestea vor fi mereu problematice până când ambele părţi vor observa aspectele deficitare şi vor învăţa unii de la alţii.

„Este necesar pentru dezvoltarea fiecărei ţări”, a spus Preafericirea Sa.

În ceea ce priveşte sentimentul de iubire, Patriarhul Georgiei a specificat că relaţiile unde există mândriei, invidie, beţie şi adicţie de droguri nu pot fi considerate ca fiind bazate pe dragoste din moment ce reprezintă, de fapt, sclavie faţă de patimi şi păcate.

sursa basilica.ro


Articole postate de același autor
697

Citiţi Sfânta Scriptură, ea vă învaţă cum să trăiţi. Discuție cu Protoiereul Nicolae Ciobanu

În seara zilei de miercuri, 11 octombrie 2017, la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a avut loc întâlnirea tinerilor cu Protoiereul Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, care a prezentat tema: „Valoarea şi importanţa Sfintei Scripturi în viaţa duhovnicească.”   Pr. Nocolae Ciobanu […]Urmăriți-ne pe Facebook!