Mănăstirea „Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Cuizăuca și-a serbat hramul

488

Într-o atmosferă specială de sărbătoare, duminică, 1/14 ianuarie 2018, obștea mănăstirii Cuizăuca, dimpreună cu enoriașii prezenți, l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, ocrotitorului ceresc al acestui sfânt așezământ monahal.

În acest sens, copleșiți încă de emoțiile Praznicului Nașterii Domnului – inima sărbătorilor de iarnă – credincioșii, dimpreună cu soborul preoțesc, au cinstit prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe marele corifeu și stâlp al Ortodoxiei, pe Ierarhul Vasile cel Mare.

Cu acest minunat prilej, la invitația Maicii Starețe, Egumena Heruvima (Vârlan), la serviciul divin a fost prezent și Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de Dl Serghei Crudu, care au dat răspunsurile la strană.

La sfârșitul slujbei, Pr. duhovnic Alexei (Delendrea) a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața și mărețele fapte ale marelui Ierarh Vasile din Cezareea Capadociei, ocrotitorul Sfintei Mănăstiri de maici din Cuizăuca.

La finalul Sfintei Liturghii, băieții din Grupul coral bărbătesc „Gnosis” și corurile de tineri și maturi din satul Cuizăuca au adresat celor prezenți un buchet de urări și cântări pentru anul nou, dorind tuturor să adune rod de har și binecuvântări cerești.

A consemnat: Serghei CRUDU, teolog

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
970

Atunci când părinţii au în inima lor harul lui Dumnezeu, copiii simt asta

„Părerea generală despre educaţia copiilor este următoarea: este nevoie de grijă înainte de căsătorie. Alegerea persoanei potrivite trebuie să se facă cu rugăciune. Soţii trebuie să înceapă cu zel viaţa lor şi cu rugăciune, să-i lumineze Dumnezeu pe copiii care se vor naşte, ca să devină copiii Lui. Şi, odată ce cresc copiii, trebuie să […]