Mănăstirea „Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Cuizăuca și-a serbat hramul

426

Într-o atmosferă specială de sărbătoare, duminică, 1/14 ianuarie 2018, obștea mănăstirii Cuizăuca, dimpreună cu enoriașii prezenți, l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, ocrotitorului ceresc al acestui sfânt așezământ monahal.

În acest sens, copleșiți încă de emoțiile Praznicului Nașterii Domnului – inima sărbătorilor de iarnă – credincioșii, dimpreună cu soborul preoțesc, au cinstit prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe marele corifeu și stâlp al Ortodoxiei, pe Ierarhul Vasile cel Mare.

Cu acest minunat prilej, la invitația Maicii Starețe, Egumena Heruvima (Vârlan), la serviciul divin a fost prezent și Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de Dl Serghei Crudu, care au dat răspunsurile la strană.

La sfârșitul slujbei, Pr. duhovnic Alexei (Delendrea) a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața și mărețele fapte ale marelui Ierarh Vasile din Cezareea Capadociei, ocrotitorul Sfintei Mănăstiri de maici din Cuizăuca.

La finalul Sfintei Liturghii, băieții din Grupul coral bărbătesc „Gnosis” și corurile de tineri și maturi din satul Cuizăuca au adresat celor prezenți un buchet de urări și cântări pentru anul nou, dorind tuturor să adune rod de har și binecuvântări cerești.

A consemnat: Serghei CRUDU, teolog

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
565

Ajunul Botezului Domnului și Sfințirea cea Mare a apei la Catedrala ”Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Ajunul Botezului Domnului, 18 ianuarie 2015, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit Sfînta Liturghie și slujba Vecerniei cu Sfințirea cea Mare a apei în Catedrala ”Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. În cuvîntul său, de după Sfințirea Apei, Prea Sfințitul Nicodim a ținut să accentueze importanța  acestei sfințenii, pe care o […]