Măsuri de securitate fără precedent de pe Muntele Athos: călugării au cerut protecţia armatei, după criza din Turcia

2903

Pelerini aflaţi în vizită pe Sfântul Munte au călătorit pe feribot cu militari greci, echipaţi ca de război, care urmau să ia în pază cele 20 de mănăstiri.

Pentru prima dată, după jumătate de secol, conducerea Sfântului Munte Athos a decis să ceară o protecţie sporită din partea statului grec. Acest fapt vine şi ca urmare a stării de alertă în care se află armata elenă de la debutul crizei provocate de tentativa de lovitură de stat din Turcia, arată pelerinii care au fost martorii mai multor mişcări de trupe în zonă.

Momentul sosirii militarilor eleni pe Muntele Athos a fost surprins de pelerini din Focşani, care au fost zilele trecute în vizită la Athos. Unul dintre pelerini, care merge constant la Muntele Athos, spune că nu a văzut niciodată armată în zonă şi a aflat de la călugări că chiar ei ai cerut protecţie, după criza din Turcia.

“Intrarea pe Sfântul Munte se face doar cu feribotul, iar înainte de îmbarcare, toţi vizitatorii trebuie să fi obţinut un permis special, numit diamonitirion. Este o formă de viză bizantină care atestă permisiunea de acces pe Sfântul Munte şi de cazare în mănăstirile de acolo, pe durata pelerinajului. Având în vedere numărul mare al monahilor athoniţi şi prezenţa sporită a pelerinilor, în capitala Sf Munte, Careia, dar şi in cele mai importante mânăstiri există detaşamente de poliţie iar în principalele porturi de acces o unitate a poliţiei de frontieră şi vamă. Prezenţa sporită a forţelor armate elene din aceste zile în Sf Munte vine să descurajeze şi să prevină eventuale incidente ce ar putea fi cauzate de contextul regional destul de imprevizibil”, ne-au declarat pelerinii care au vizitat Muntele Athos.

sursa http://adevarul.ro/


Articole Asemănătoare
27473

Leacuri cu care monahul Pahomie a păcălit boala 92 de ani

N-a luat niciodată medicamente și nu a apelat la tratamentele chimice. Singurul lui medic a fost doar Bunul Dumnezeu! Asta nu înseamnă că nu a fost bolnav niciodată, dar la vreme de boală a apelat întotdeauna la plante din grădina Domnului. Așa se face că în nenumărate rânduri mi-a dezvăluit o parte din terapiile sale, precum și remediile naturiste pe care le-a folosit de-a lungul atâtor ani. Despre leacurile pentru […]

    Articole postate de același autor
    3452

    Nu putem iubi cu adevărat dacă nu suntem smeriţi

    Atunci când iubeşti un om, e bine să îi spui verbal sau să laşi să se deducă din fapte? – Nu putem iubi cu adevărat dacă nu suntem smeriţi. Domnul ne-a arătat iubirea Sa pentru noi până la sfârşit, smerindu-Se pe Sine până la moarte. Deci, iubirea adevărată este permanent însoţită de smerenie. Când cineva […]