Actualitate

Gogoși cu gem

5438

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole Asemănătoare
6329

Negresa de post cu merisoare

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare. Ingrediente 2 cani faina 1 cana zahar  1 cana merisoare 3 linguri cacao 1lingurita praf copt 1 cana apa 1/2 cana ulei 400 gr gem caise Mod de preparare Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si […]

Articole postate de același autor
294

Fără frică de Dumnezeu: Biserica din Ghidichici a fost ținta hoților

Fără frică de Dumnezeu. Tot mai deseori se înregistrează cazuri când bisericele sunt ținta hoților. În noaptea de miercuri spre joi, din Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Ghidighici a fost sustrasă o sumă de bani. Contactat telefonic, părintele Maxim Melinti a declarat că într-adevăr furtul s-a produs, iar cazul a fost înregistrat la poliție. […]