Actualitate

Gogoși cu gem

5395

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole Asemănătoare
11213

Meniu orientativ de post și reguli de alimentație

Când am ținut prima dată Postul Mare în întregime, matură fiind, ajungând la Sărbătoarea Bunei Vestiri, am mâncat toată ziua aproape doar pește, simțindu-mă secată de puteri. M-am întrebat multă vreme: cum de Sfinții Părinți vorbesc atât de frumos despre post și despre beneficiile sale, și despre cum ajută mintea și sufletul să se rupă […]

Articole postate de același autor
357

Hristos S-a născut!

Când spunem: „Hristos S-a născut!” e ca şi cum am spune: „Mesia S-a născut!”, sau „Împăratul S-a născut!”, sau „Mântuitorul S-a născut!”. Felicitându-ne astfel, noi întărim şi ne dăm mărturie unii altora că a venit în lume Cel ce trebuia să vină pentru mântuirea neamului omenesc, şi că altul afară de El nu trebuie aşteptat. […]