Cum să depăşim neîncrederea în ajutorul lui Dumnezeu?

6567

– Maică, cum să depăşim îndoiala în credinţă sau neîncrederea în ajutorul lui Dumnezeu?

– Să-L punem pe Dumnezeu la încercare! Să zicem: „Doamne, uite, eu nu prea cred, dar dacă Tu eşti Dumnezeu, dovedeşte-mi!”. Şi să stăm cu ochii sufletului şi ai trupului pe El, la El! Sfântul Petru aşa a zis: „Dacă eşti Tu, zi-mi să vin pe apă la Tine!”. Şi Domnul i-a zis: „Vino!” Şi cât s-a uitat la El, Petru a mers pe apă. Fă şi tu la fel. Să nu te uiţi la valuri, că ai încurcat-o, te scufunzi! Asta să facem: să-L punem la încercare, dar să fim cu El, aşa cum putem şi cât putem. Restul pune El!

Vă spun o mare taină: Dumnezeu face tot ce-I cerem. Tot, tot, tot! Dar să facem şi noi tot ce ne cere El. Şi să vedeţi că se poate! Se poate! Când nu avem încredere în Dumnezeu, de fapt, nu voim să facem ce ne cere. Ne împotrivim Lui pentru plăcerea autonomiei şi controlului…

Din Monahia Siluana Vlad, Deschide Cerul cu lucrul mărunt, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 203-204


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
2839

Căderea începe în minte

Ce înseamnă gîndire de gloată? Gîndirea de gloată este atunci cînd argumentul Calității este înlocuit cu argumentul Cantității. De pildă: “toată Europa face așa”, sau “astăzi nimeni nu mai face așa”. “Toți” și “nimeni” nu sînt argumente. În Gîndirea de gloată un lucru devine bun sau rau, moral sau imoral nu prin calitatea și măsura […]