Deși condamnat la 16 ani de închisoare, un deținut în vârstă de 41 de ani s-a căsătorit după gratii

1945

Deşi se află de partea cealaltă a gratiilor şi sunt privaţi de libertate, deţinuţii din custodia penitenciarelor din ţară beneficiază de posibilitatea de a-şi întemeia familii pe perioada detenţiei. Un exemplu în acest sens este familia nou-creată la finele săptămânii trecute în incinta Penitenciarului nr.15-Cricova.

Evenimentul nu s-a deosebit cu nimic de o ceremonie de acest gen desfășurată la libertate. Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, într-o atmosferă deosebită, mirii şi-au oficiat căsătoria şi au jurat credinţă şi iubire în faţa lui Dumnezeu.

Alături de ei au fost parinţii spirituali - naşii de cununie, care au venit doar cu gânduri bune, încurajări şi urări de bine pentru tinerii care au păşit pe un nou drum al vieţii – viaţa de familie.

Cununia religioasă a avut loc în incinta Bisericii „Sfânta Maria” de pe teritoriul instituţiei de detenţie şi a fost oficiată de preotul capelan Nicolae Andrieş.

Deţinutul are 41 de ani, iar faptul că bărbatul mai are 16 ani până la ispăşirea pedepsei, este cel mai mare obstacol al tinerei familii, pe care au speranța că îl vor depăși.

La finele ceremoniei, preotul capelan a adus la cunoștința proaspeților căsătoriți că pentru creștini, cununia religioasă este pasul de valoare primordială în formarea unei familii, iar harul acestei Taine se dă pentru dragostea totală și neprihănită între cei ce se căsătoresc pentru ajutorul, răbdarea reciprocă și biruirea tuturor greutăților.

Căsătoria în rândul persoanelor private de libertate este un factor firesc, familia fiind cea care le oferă sprijinul necesar atunci cînd se confruntă cu obstacolele vieţii, iar susţinerea şi încrederea le redă speranţa într-un viitor mai bun.

sursa http://unimedia.info/


Articole postate de același autor
3305

O biserică ortodoxă subterană a fost descoperită în regiunea Cappadocia, Turcia

În apropierea orașului Nevsehir, Cappadocia, o echipă de arheologi turci au descoperit o biserică creștină veche care datează din secolul V. Pereții acesteia sînt săpați în stâncă și pictați în fresce cu reprezentări iconografice ale apostolilor, sfinților și profeților dinVechiului Testament, precum Moise și Ilie. Biserica a fost descoperită de arheologi în timpul excavărilor și […]