Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni îmbrăcată în haine de sărbătoare

301

Joi, 6 decembrie 2018, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfîntul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Pentru slujitorii şi creştinii din municipiul Ungheni, acestă sărbătoare are o importanţă deosebită deoarece Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, îl are ca ocrotitor ceresc pe acest mare sfînt.

În această zi de sărbătoare Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni,a oficiat Sfînta Liturghie înconjurat de un sobor ales de preoţi şi diaconi printre care omagiatul zilei acesteia Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretar Eparhial.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul. s-a adresat credincioșilor cu un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre viața Sfântului Mare Kneaz Alexandru Nevski, impactul personalității și activității Sale în dezvoltarea și răspândirea creștinismului, dar și despre viața Sa minunată, demnă de urmat de fiecare dintre noi.

Tot astăzi, cu binecuvântarea şi la iniţiativa Preasfinţitului Episcop PETRU, Preşedintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiaconul Victor ROTARI, în colaborare cu directorul Centrului de Excelență al Poliţiei de Frontieră din mun. Ungheni, Dn Veaceaslav BABALICI, a organizat pentru 75 elevi ai instituţiei sus numite o adevărată bucurie sufletească.

Astfel astăzi, tinerii Centrului de Excelență al Poliţiei de Frontieră au fost mărturisiţi şi împărtăşiţi de Ierarh și soborul de preoţi ai Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te Deum de Sănătate pentru omagiaţii zilei dar şi pentru toţi creştinii veniţi la slujbă.

La final Preasfinţitul Episcop PETRU a venit cu un frumos mesaj de felicitare adresat Secretarului Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI cu ocazia zilei de naștere, decorîndu-l cu Medalia Eparhială „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gr. I.

Deasemenea cu un cuvînt de felicitare la adresa Părintelui Secretar au venit corul şi creştinii Catedralei.

sursa http://episcopia-ungheni.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1310

Tabere de vară la Mănăstirea Curchi

Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei, Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, Curchi, în colaborare cu Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, organizează două tabere de vară.  Tabăra pentru copii cu vârste între 8-12 ani se va desfăşura în incinta sfintei mănăstiri Curchi în perioada 10-13 iulie 2017. Iar tabăra pentru tineri cu vârste între 18-27 ani […]Urmăriți-ne pe Facebook!