Bucuria binecuvântată a rugăciunii, în Duminca a XXIII-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană

774

În Duminca a XXIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală, împărtăşind bucuria binecuvântată a rugăciunii împreună cu pământeanul nostru din Federația Rusă, PS Irineu, Episcop de Orsk și Gai, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale a urbei.

La Vohodul mic, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Protopop al sectorului I, Chișinău şi Chelar al Catedralei mitropolitane, cu binecuvântarea Sanctității Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimit cu Ordinul BORu în cinstea „Sf. întocmai cu Apostolii, Cneaz Vladimir”, de gr. III, pentru muncă rodnică pe parcursul a două decenii de slujire sacerdotală.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc, tipic pentru perioada de asceză, cum este Postului Naşterii Domnului, ce a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi spre cuviincioasa întâmpinare şi serbare a marelui praznic al naşterii după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Postului Naşterii Domnului aduce aminte creştinilor de patriarhii şi drepţii din Vechiul Testament, care au petrecut timp îndelungat în post şi rugăciune, în aşteptarea şi cu nădejdea venirii lui Mesia – Izbăvitorul. Acest post începe în 15/28 noiembrie şi se încheie în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului, pe 24 decembrie/6 ianuarie.

După Liturghie creștinii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au mers pe la casele lor întremați sufletește, cu gânduri senine, izvorâte din înțelepciunea Evangheliei, fiind astfel făclii vii de trăire a Credinței dătătoare de viață veșnică.

Sursa: www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
969

Duminica Triumfului Ortodoxiei, celebrată la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul-cetate Soroca

În Duminica Triumfului Ortodoxiei, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul-cetate Soroca a fost oficiată Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, zi în care biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru enoriașii veniți la Taina Spovedaniei și Euharistiei. Tot astăzi, drept-credincioasa comunitate a celebrat, conform tradiției, ziua Triumfului Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor și credințelor […]Urmăriți-ne pe Facebook!