Vizită arhierească în parohia cu hramul în cinstea Sfântului Prooroc Ilie, din orașul Telenești

2582

Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a sfințit sâmbătă, 04 noiembrie 2017, pictura interioară a bisericii cu hramul în cinstea Sfântului Prooroc Ilie, din orașul Telenești.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de neobositul și harnicul părinte, Prot. mitr. Vasile Țurcanu, parohul acestui sfânt locaș, care mereu cu o deosebită modestie și cumsecădenie își îndeplinește misiunea cu totală dăruire pentru Biserica lui Hristos.

După slujba de sfinţire, Mitropolitul Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul serviciului divin, părintele paroh Prot. mitr. Vasile Ţurcanu a fost decorat de către Întâistătător cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea domnească „Tatăl Nostru”, pentru slujirea vrednică timp de 35 de ani la Altarul Domnului, dar şi pentru eforturile depuse spre edificarea bisericii „Sf. Prooroc Ilie” din Teleneşti.

După Liturghie, credincioşii în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir şi soborul preoţesc au înconjurat biserica cu citirea celor patru Evanghelii, după care a urmat un Tedeum de mulţumire.

Mai apoi, Vlădica Vladimir a oferit diplome arhierești pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, după care l-a felicitat pe părintele Vasile şi pe enoriaşi cu prilejul acestui eveniment istoric pentru localitate şi a urat tuturor să fie vrednici şi să se bucure de această bijuterie spirituală a orașului Telenești.

Prot. mitr. Vasile Ţurcanu a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cuvintele de felicitare, dar mai ales pentru susţinerea de care s-a bucurat atât el personal, precum şi enoriaşii pe întreaga perioadă a construcţiei bisericii.

La final, Vlădica Vladimir așa precum obișnuiește de fiecare dată, a împărțit copiilor adunaţi cărțulii de rugăciune spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul Coral Bărbătesc „Gnosis”, condus de teologul Sergiu Crudu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1827

Mărturisirea și adunarea preoților din protopopiatul Teleneşti

Luni, 20 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, s-a desfășurat mărturisirea și adunarea preoților din protopopiatul Teleneşti, în biserica «Adormirea Maicii Domnului» din satul Mîndrești , convocată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul acestui raion. În sfîntul a avut loc Taina Sfintei Mărturisiri pentru preoții din această circumscripție. […]

Articole postate de același autor
1143

Întâlnirea duhovnicească „De ce fug tinerii de iubire?”, la biserica USM

Invitatul serii duhovnicești de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM din data de 27 noiembrie 2019 a fost teologul Danion Vasile, unul din cei mai cunoscuți conferențiari români ortodocși ai momentului. Scriitorul Danion Vasile, însoțit de Părintele Valerian Grecu, pătimitor în temnițele comuniste din România, a vorbit tinerilor de la Chișinău despre mai multe […]