Un preot din Chișinău anunță cum va sfinți bucatele de Paști la biserică

213

După ce Mitropolia Moldovei a venit cu câteva îndrumări privind săvârșirea slujbei la Învierea Domnului, printre care s-a permis și binecuvântarea bucatelor de paști în curtea bisericilor, dar cu respectarea măsurilor speciale de protecție, un preot din Chișinău anunță o soluție.

Astfel, părintele propune un grafic al bisericii, în așa mod ca credincioșii să poată, totuși, veni pentru a sfinți bucatele de Paști, transmite Știri.md.

”Iubiți credincioși, sunt deja recomandările Mitropoliei și ale Statului. La Biserica noastră se vor Binecuvânta Darurile de Paști aproximativ de la orele 2.00- 4:30, în felul următor: veți intra câte unu prin poarta laterală de lângă intrarea in Biserica și veți ieși pe ceea de jos. Totul va fi coordonat împreună cu poliția și vă rugăm să păstrați distanța unul față de altul. Obligator: să aveți măști de protecție și mănuși. Cei care pot ajuta pe cei în vârstă să luați mai multe coșuri cu daruri spre Sfințire ca să evităm aglomerația”, a scris pe Facebook Părintele Ioan Baltag, parohul bisericii în memoria Deportaţilor cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din Chișinău.

sursa https://stiri.md/

 


Articole postate de același autor
1545

Câte daruri din cele mai mari sunt ascunse în Liturghie!

Împărtăşirea cu Sfintele Taine la fiecare Liturghie ne face sănătoşi, împăcaţi, înnoiţi. Câte daruri din cele mai mari sunt ascunse în Liturghie! Să mulţumim Domnului, Care ne dă viaţă prin minunatele Sale taine! Creştini dreptslăvitori, închinaţi-vă Liturghiei, care ne îndumnezeieşte pe noi prin mila lui Dumnezeu! Preoţi şi mireni, înnoiţi-vă prin ea în fiecare zi! […]