Un preot din Chișinău anunță cum va sfinți bucatele de Paști la biserică

319

După ce Mitropolia Moldovei a venit cu câteva îndrumări privind săvârșirea slujbei la Învierea Domnului, printre care s-a permis și binecuvântarea bucatelor de paști în curtea bisericilor, dar cu respectarea măsurilor speciale de protecție, un preot din Chișinău anunță o soluție.

Astfel, părintele propune un grafic al bisericii, în așa mod ca credincioșii să poată, totuși, veni pentru a sfinți bucatele de Paști, transmite Știri.md.

”Iubiți credincioși, sunt deja recomandările Mitropoliei și ale Statului. La Biserica noastră se vor Binecuvânta Darurile de Paști aproximativ de la orele 2.00- 4:30, în felul următor: veți intra câte unu prin poarta laterală de lângă intrarea in Biserica și veți ieși pe ceea de jos. Totul va fi coordonat împreună cu poliția și vă rugăm să păstrați distanța unul față de altul. Obligator: să aveți măști de protecție și mănuși. Cei care pot ajuta pe cei în vârstă să luați mai multe coșuri cu daruri spre Sfințire ca să evităm aglomerația”, a scris pe Facebook Părintele Ioan Baltag, parohul bisericii în memoria Deportaţilor cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din Chișinău.

sursa https://stiri.md/

 


Articole postate de același autor
4066

Dacă strigi la Dumnezeu, te ajută, dacă nu strigi, nu

Dumnezeu i-a dat omului un mare dar. Este liber să aleagă: dacă vrea, intră în Rai, dacă nu vrea, nu. Dumnezeu nu-l bagă cu forţa. Dacă strigi la Dumnezeu, te ajută, dacă nu strigi, nu. Trebuie să cerem mereu, în fiecare clipă, ajutorul Lui, mila Lui, ca să ne smerim. Dumnezeu continuu ne strigă: „Veniţi […]