Tundere în monahism la Sfânta mănăstire Ciuflea

1814

În seara zilei de 4 ianuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, episcop al Sorocii a săvârșit la mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău tunderea în monahism a reasofoarei LAVRENTIA, care a primit numele ANASTASIA, în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Anastasia.

La această slujbă a participat obștea mănăstirii în frunte cu Preacuviosul părinte arhimandrit NICOLAE (Roșca), duhovnic-administrator al sfântului așezământ.

La finalul slujbei, arhiereul vicar a îndemnat-o pe maica ANASTASIA să ducă o viață evlavioasă, respectând voturile monahale exprimate. Totodată, episcopul Sorocii a explicat textele scripturistice care se citesc la slujba tunderii în monahism și a prezentat viața Sfintei Mare Mucenițe Anastasia, ocrotitoarea celei călugărite. Mănăstirea, a încheiat Preasfințitul Părinte IOAN, reprezintă tinda raiului, locul împlinirilor duhovnicești pentru toți cei care trăiesc o autentică vocație monahală.

După aceasta, toţi cei prezenți au felicitat-o pe monahia ANASTASIA, încurajându-o în noul drum pe care l-a început.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1690

Spre apropierea de Hristos, suntem chemați cu toții

Postul Mare este perioada liturgică în care creştinii sunt chemaţi să se apropie mai mult de Dumnezeu, cugetând la Patimile Domnului nostru Iisus Hristos, conştientizând propria păcătoşenie. În seara duminicii a IV-a din Postul Mare, soborul Mănăstirii Ciuflea și credincioșii care au auzit chemarea Bisericii, s-au adunat în Sfânta Catedrală a Mănăstirii Ciuflea, participând la […]

Articole postate de același autor
10521

Două pilde care ne arată unde îl duce pe om invidia

Există următoarea parabolă. Un ţăran avea douăsprezece gâşte grase, iar vecinul lui – una singură, murdară şi slăbănoagă. „Doamne”, s-a indignat vecinul, „unde este dreptatea? Cum de îngădui aşa ceva?” – şi a auzit glas de Sus: „De acum vei avea douăsprezece gâşte.” „Nu”, a întors vorba omul, „mai bine fă să aibă şi vecinul […]