„Suntem ca într-o mare familie”: Un preot din Giurgiţa are grijă de 30 copii

1723

Preotul paroh din Parohia Giurgiţa, judeţul Dolj, are grijă de aproape doi ani de copiii  fără posibilităţi materiale din localitate.

Datorită preotului, 30 de copii servesc masa, fac teme şi primesc meditaţii, informează Mitropolia Olteniei.

În urmă cu doi ani, părintele paroh Cristian Segărceanu, alături de preoteasa Nicoleta Alina, împreună cu mai mulţi credincioşi, au demarat un proiect care s-a dovedit a fi fiabil.

În acest sens, a început construirea unui centru multifuncţional în vecinătatea bisericii parohiale destinat copiilor fără posibilităţi materiale.

„Dintru început mi-am dorit să vin mai aproape de copiii parohiei noastre, în majoritatea lor proveniţi din familii fără posibilităţi materiale. Am simţit că pot face mai mult pentru ei”.

„Am făcut un parteneriat între Biserică şi şcoala din localitate, încât elevii claselor gimnaziale să vină la noi o dată pe săptămână şi să primească meditaţii gratuite la limba română şi la matematică”, a mărturisit părintele Cristian Segărceanu.

Preotul paroh a menţionat suportul primit din partea doamnei preotease, profesor la şcoala din Giurgiţa, precum şi din partea „altor cadre didactice care ne-au ajutat necondiţionat”.

„La început ne întâlneam în biserică, dar în timp am reuşit să ridicăm clădirea şi totul a devenit mai frumos şi mai simplu. Acum suntem ca într-o mare familie. După programul de meditaţii, copiii noştri servesc masa şi participă la programul de activităţi recreative”, a spus Pr. Cristian.

Între timp, proiectul dedicat copiilor din Giurgiţa s-a dezvoltat. Pe lângă obişnuitul program de studiu, meditaţii şi activităţi interactive, Părintele Segărceanu şi copiii vor merge într-un pelerinaj la mănăstirile oltene.

De asemenea, începând cu acest an şcolar, copiii cu rezultate deosebite la învăţătură vor primi burse din partea Bisericii.

Întreaga activitate pastoral- misionară de la Giurgiţa se desfăşoară în proximitatea bisericii parohiale cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

sursa http://basilica.ro/


Articolul Următor
Articole postate de același autor
4291

Dumnezeu ne-a zidit nu pentru durere, ci pentru bucurie

Mulţime de oameni se întreabă: De ce ne-a zidit Dumnezeu ca să suferim în lumea aceasta felurite boli, scârbe, nenorociri, neplăceri și neizbândiri, de patimi în lăuntrul nostru, din pricina oamenilor răi în afară, de pizma semenilor, de ura vrăjmașilor? Înainte de toate, trebuie să ne fie limpede un lucru: Dumnezeu ne-a zidit nu pentru […]


Foto