Startul Campaniei de Paști „Un dar pentru Înviere!”: Cinci calculatoare, un pat multifuncțional și alte daruri pentru cei nevoiași

904

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir a fost dat startul Campaniei de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”, Ediția a III-a, organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM. Cu această ocazie, au fost distribuite pachete alimentare și daruri primelor familii beneficiare în cadrul campaniei din acest an.

Astfel, bătrânii de la Centrul de zi și plasament temporar pentru persoane în etate și cu dizabilități „A. Grajdian” din or. Criuleni au primit din partea instituției mitropolitane haine, scutece pentru maturi, un pat multifuncțional pentru bolnavi, produse alimentare și alte daruri, care au fost transmise de către Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Dl Serghei Crudu, însoțit de Părintele Ioan Țuțuianu, paroh al bisericii în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul Raional din orașul Criuleni. Totodată, peste 20 de familii defavorizate și bolnavi din or. Criuleni au primit pachete cu scutece pentru maturi și pachete cu produse alimentare și igienice.

De asemenea, cu prilejul startului Campaniei filantropice de Paști din acest an, cinci familii numeroase și social-vulnerabile din Parohia Onești, Protopopiatul Strășeni, au primit din partea Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală, patronat de ÎPS Mitropolit Vladimir, câte un calculator pentru susținerea accesului la educație al copiilor, precum și pachete cu produse alimentare și igienice, haine, încălțăminte, jucării și dulciuri.

În cadrul campaniei sociale sute de familii social-dezavantajate, dar și sute de refugiați ucraineni aflați în țara noastră, vor beneficia de pachete cu produse alimentare și alte produse pentru necesitățile cotidiene.

Creștinii sunt îndemnați să se implice, donând produse alimentare și igienice familiilor numeroase, copiilor orfani și nevoiași sau oamenilor bătrâni și bolnavi din țară aflați în grija Bisericii și ai altor instituții sociale de stat.

Campania socială cu ocazia Sărbătorilor de Paști se va desfășura în perioada lunilor aprilie-mai 2022.

Invităm de asemenea toate parohiile, centrele și instituțiile sociale ale Mitropoliei să participe în cadrul acestei campanii, realizând fiecare împreună cu grupul local de voluntari acțiuni filantropice în comunitățile parohiale. Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfăşurate.

Cei care vor să doneze produse alimentare neperisabile se pot adresa la Centrul Social-Misionar al Mitropoliei din Capitală de pe str. Grigore Ureche nr. 58 sau puteți apela la nr. de telefon: 067223981, precum și la adresa [email protected].

Să aducem lumina și bucuria pascală prin darul nostru pe chipul celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1785

Predică la Înălțarea Domnului – Sfântul Serafim Sobolev

Îndurarea necazurilor este mântuitoare, iar existența chinurilor veșnice ale iadului este reală. Când mama îndepărtează pruncul de la sânul său, acesta plânge amarnic. Nu rareori, lui i se pare că mama sa l-a părăsit definitiv şi este nemângâiat. Dar când mama ia pruncul din nou şi-l îmbrăţişează, bucuria lui este fără margini. La fel se […]