Campania de Paști „Un dar pentru Înviere!” la Penitenciarul nr. 7 – Rusca

280

Marți, 5 aprilie 2022, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în cadrul Campaniei de Paști „Un dar pentru Înviere!”, femeile deținute în Penitenciarul de la Rusca au beneficiat de o acțiune filantropică, în urma căreia au primit lenjerie de pat, produse de îngrijire personală, produse alimentare, haine, echipament de protecție împotriva COVID-19 şi mesaje de binecuvântare și de încurajare din partea Bisericii.

Donația a fost înmânată conducerii penitenciarului de către reprezentanții instituției mitropolitane: Prot. Nicolae Andrieș, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituții Penitenciare și Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Cu acest prilej, Dl Alexandru Suhovici, Directorul Penitenciarului nr. 7 – Rusca, a menționat importanța misiunii pastorale a Bisericii după gratii, mulțumind Mitropoliei pentru colaborarea frumoasă de peste două decenii dintre slujitorii Bisericii și Administrația Penitenciarului.

Acțiunile de binefacere au ca scop stimularea unui comportament bazat pe generozitate și dragoste faţă de semeni. Administrația Națională a Penitenciarelor salută inițiativele frumoase din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova, care manifestă interes față de problemele sociale cu care se confruntă persoanele private de libertate.

Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea Bisericii „Sf. Cuv. Serghie de Radonej” din cadrul acestei instituții.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
400

Haine noi pentru 50 de elevi ai Școlii auxiliare internat nr. 5 din Capitală

Joi, 5 mai 2022, în cadrul Campaniei de Paști „Un dar pentru Înviere!”, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, 50 de elevi ai Școlii auxiliare internat nr. 5 din Capitală au primit din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova haine noi (costume sportive, tricouri, hanorace și altele), biscuiți, cozonaci și alte produse de patiserie. Darurile au fost […]


Foto