Sprijinul Vicariatului Orhei pentru refugiații din Ucraina

311

În această perioadă de grea încercare pentru poporul din Ucraina, cu binecuvântarea, îndemnul și susținerea nemijlocită a Preasfințitului Siluan în Vicariatul de Orhei, și anume sectorul Episcopal de Asistență Socială și Caritate, condus de părintele Leonid Sîrghi s-au desfășurat mai multe activități de susținere a refugiaților din Ucraina.

În parohia din Cucuruzeni au fost găzduiți alți 30 de refugiați din Ucraina. A fost vizitat centrul de găzduire a refugiaților din NicolăeucaOrhei. S-a venit cu sfaturi, îndemnuri, dar și ajutoare compuse din produse alimentare și de igienă, tehnica de uz casnic și ajutor financiar.

Aducem mulțumiri celor implicați, inclusiv părintelui Ștefan Baleca, parohul Comunității Ortodoxe din Koblenz, Germania, dar și enoriașilor noștri.

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
799

Joia primei săptămîni a Postului Mare

Joi, 18 martie 2021, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu soborul de slujitori de la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, slujba Miezonopticii, a Ceasurilor, Obedniței și Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite. Slujba cunoscută sub numele de Liturghia Darurilor Mai Înainte sfinţite este de fapt un ritual de împărtăşanie dezvoltat prin […]


Foto