Sprijinul Vicariatului Orhei pentru refugiații din Ucraina

1078

În această perioadă de grea încercare pentru poporul din Ucraina, cu binecuvântarea, îndemnul și susținerea nemijlocită a Preasfințitului Siluan în Vicariatul de Orhei, și anume sectorul Episcopal de Asistență Socială și Caritate, condus de părintele Leonid Sîrghi s-au desfășurat mai multe activități de susținere a refugiaților din Ucraina.

În parohia din Cucuruzeni au fost găzduiți alți 30 de refugiați din Ucraina. A fost vizitat centrul de găzduire a refugiaților din NicolăeucaOrhei. S-a venit cu sfaturi, îndemnuri, dar și ajutoare compuse din produse alimentare și de igienă, tehnica de uz casnic și ajutor financiar.

Aducem mulțumiri celor implicați, inclusiv părintelui Ștefan Baleca, parohul Comunității Ortodoxe din Koblenz, Germania, dar și enoriașilor noștri.

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1276

Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat sfințirea Crucii din satul Berezlogi, r. Orhei

Duminică, 12 iulie 2020, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Crucii înălțate în apropiere de localitatea Berezlogi, r. Orhei. Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin, iar sentimentul său religios l-a materializat […]